Ανακοίνωση

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ: Ημερίδα για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών

 
Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου και φορέων  πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων (Δημαρχείο) ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή των τοπικών κοινωνιών στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων σε περίοδο οικονομικής κρίσης». Εισηγητές στην ημερίδα ήταν:  O Ηλίας Μιχαλαρέας, Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν., Δρ Ψυχολογίας και Κοινωνικής Γεωγραφίας, επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης Γεν. Νοσοκομείου Κέρκυρας. Ο Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕ.Θ.Ε.Α. και ο Γερ. Παπαναστασάτος, Δρ.  Κοινωνιολογίας-Εγκληματολογίας, υπεύθυνος τομέα έρευνας ΚΕ.Θ.Ε.Α. Την ημερίδα συντόνιζε ο Μιχάλης Φραγκομιχελάκης, επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ε.ΣΥ.Ν.

Σε δηλώσεις τους στα «Χ.Ν.» οι παρακάτω εισηγητές επεσήμαναν:

Κώστα Αρβανίτης: “Η συμμετοχή του ΚΕ.ΘΕ.Α. και η συμβολή του στην αντιμετώπιση της σχέσης και της εξάρτησης έχει σχέση με τη συμβολή του και τη συνεργασία του με τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό που συντελείται στα Χανιά που είναι σε πολύ καλό δρόμο, θετικό δρόμο αξιέπαινο θα έλεγα οφείλουμε να το αναπτύξουμε. Σε αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια που κάνει το ΚΕ.ΘΕ.Α. εδώ, τα Μ.Μ.Ε. που ήδη το κάνουν αλλά και ο κάθε πολίτης ζητώντας πληροφορίες και βοήθεια αν έχει θέμα στο σπίτι του ή στον ευρύτερο κύκλο του”.

Ηλίας Μιχαλαρέας: “ Η εκδήλωση αφορά την γενικευμένη οικονομική κρίση και πως αυτή σχετίζεται με την παραγωγή διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ξέρουμε ότι όταν οι κρίσεις οι κοινωνικές και οικονομικές  οξύνονται, οξύνονται ταυτόχρονα και κοινωνικά προβλήματα  όπως αυτό της χρήσης π.χ. των ουσιών. Αναμένουμε, λοιπόν, ραγδαία αύξηση ήδη καταγράφεται μια τέτοια αύξηση σε πανελλαδικό επίπεδο και απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πριμοδοτηθούν προγράμματα πρωτογενούς πρόληψης από την πολιτεία και στη συνέχεια οι τοπικές κοινωνίες να δραστηριοποιηθούν μέσα από συλλογικές διαδικασίες, υλικές δραστηριότητες έτσι ώστε να αναπτύξει αυτό που λέμε ένα ευρύτατο κύμα που θα παλεύει τις αιτίες που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα”.

Γεράσιμος Παπαναστασάτος: “ Είμαστε εδώ καλεσμένοι στην εκδήλωση που έχει διοργανώσει το Ε.ΣΥ.Ν. των Χανίων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούνε να ενισχυθούν  τα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης από  τις ουσίες και κείνο τι οποίο έχει σημασία είναι να αναδείξουμε τους τρόπους με τους οποίους η τοπική κοινωνία μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση συνθηκών και όρων λειτουργίας Μονάδων και Υπηρεσιών που εξυπηρετούν ουσιαστικά  μια κοινή προσπάθεια του συνόλου της κοινωνίας που είναι από τη μια η προστασία των νέων και των λιγότερο νέων που εμπλέκονται με τη χρήση ουσιών και από την άλλη οι υπηρεσίες αποτελεσματικές που μπορούν να βοηθήσουν να εξυπηρετήσουν και κυρίως να επανεντάξουν ανθρώπους που βρέθηκαν να έχουν μια προβληματική χρήση με τις ουσίες. Το πρόγραμμα ήδη των  Χανίων, το πρόγραμμα «Αριάδνη» που λειτουργεί στα Χανιά προσφέρει υπηρεσίες σε ανθρώπους οι οποίοι είναι εξαρτημένοι είτε βρίσκονται στην πόλη των Χανίων,  είτε βρίσκονται στη φυλακή, είτε είναι στη διαδικασία επανένταξης. Είμαστε εδώ και θα εξακολουθούμε να είμαστε  προσπαθώντας να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε έχει μια κατεύθυνση επανένταξης των ανθρώπων…”.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com