Τρίτη , 7 Φεβ 2023

ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ = Να ιδρυθούν πάρκα ποιότητας αδέσποτων ζώων

20171008_133539

“Με αφορμή την διαιωνιζόμενη κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει εξαιτίας της αδιαφορίας από την πολιτεία για τα αδέσποτα ζώα, κρούουμε για μια ακόμη φορά τον… κώδωνα του κινδύνου, με αποδέκτες την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού”, αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, σε άρθρο μας που θα διαβάσετε στο πολυτελέστατο περιοδικό μας το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Στον 21ο αιώνα που διανύουμε, επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί, πλέον, το θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων. Με σωστή οικογενειακή και σχολική διαπαιδαγώγηση των μικρών κυρίως παιδιών, καθώς επίσης και μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους μεγαλύτερους στην ηλικία, θα εκλείψει το φαινόμενο της εγκατάλειψης των αδέσποτων, της κακοποίησης και της θανάτωσης τους με φόλες.

Αν δεν αλλάξουμε τακτική, θα εξακολουθήσουμε να συμπεριλαμβανόμαστε στις οπισθοδρομικές χώρες της υφηλίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των επόμενων γενεών. Οι καλές σκέψεις όπως και η τίμια εργασία, είναι ευλογία και έτσι μόνο μπορούμε να ορθοποδήσουμε. Μία τέτοια σκέψη κάναμε και δημοσιεύουμε, προτείνοντας την ίδρυση και λειτουργία σε κάθε περιφερειακή ενότητα ενός πάρκου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά που υπάρχουν σήμερα. Θα αποτελείται από οργανωμένους χώρους αρκετών στρεμμάτων εκτός κατοικημένων περιοχών, με πολλούς ελεύθερους διαχωριζόμενους χώρους ζώων, σκύλων και γατιών και με διαδρόμους περιπάτου επισκεπτών σε όλη την έκταση κάθε πάρκου. Θα υπάρχουν ακόμη κτήρια διαμονής εργαζομένων καθαριότητας για όλο το 24ωρο και κτηνίατροι για την φροντίδα της υγείας και τις αντίστοιχες επεμβάσεις στειρότητας των ζώων. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

 02-03_000120180918_07152820180921_075210

fos - Αντιγραφή

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com