Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024

ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΙΔΑ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ: Υψώθηκαν τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες

 

 

Μετά την πρόσφατη ανύψωση Γαλάζιων σημαιών από τον Δήμο Αποκορώνου σε παραλίες της Γεωργιούπολης σειρά είχαν χθες οι Καλύβες και η Αλμυρίδα με πρώτη έπαρση Γαλάζιας Σημαίας στη θαυμάσια Κυανή Ακτή των Καλυβών της Δημοτικής Ενότητας Αρμένων για να ακολουθήσουν άλλες δύο αναρτήσεις σε αντίστοιχες πανέμορφες παραλίες της ίδιας Δημοτικής Ενότητας στις τοποθεσίες Ξυδάς και Μαϊστάλι, ενώ η τέταρτη ανυψώθηκε  στην ακτή  Αλμυρίδας της Δημοτικής Ενότητας Βάμου.

Με αντιπροσωπεία του Δήμου Αποκορώνου και επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταμάτιο Σγουράκη, τον αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Βαγιωνάκη, τους πρόεδρους  των  Τοπικών Συμβουλίων Καλυβών και Πλάκας, κ. Γεώργιο Μανανεδάκη και κ. Νικήτα Παϊζη αντίστοιχα, τη δημοτική σύμβουλο κα Αργυρώ Μπενάκη και αρκετό κόσμο άρχισαν οι επάρσεις των Γαλάζιων Σημαιών με πρώτη την Κυανή Ακτή στις 11 π.μ.

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» και το “Επαρχιακό φως” ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου κ. Σταμάτιος Σγουράκης επεσήμανε ότι «φέτος υψώσαμε τις Γαλάζιες Σημαίες μας με μία παραπάνω που είχαμε χάσει στην παραλία της Αλμυρίδας. Οι Γαλάζιες Σημαίες είναι σύμβολα και θέλουν σεβασμό γιατί εξυπηρετούν πραγματικά τις περιοχές μας αναδεικνύοντας την καθαριότητα των νερών, την άψογη παροχή υπηρεσιών στις παραλίες και γενικότερα τις παρεμβάσεις που γίνονται κοντά στις θάλασσες. Για να διατηρηθούν οι Γαλάζιες Σημαίες χρειάζεται απ’ όλους σεβασμός στο περιβάλλον, στις εκτάσεις των παραλιών και τον θεσμό αυτό που είναι ιδιαίτερα τιμητικός. Οι παραλίες δεν πρέπει να καταλαμβάνονται εξ ολοκλήρου για επαγγελματική εκμετάλλευση. Να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρέπει να σεβαστούμε και τους πολίτες που θέλουν να απολαύσουν τμήμα της παραλίας ξαπλώνοντας στην  άμμο ή στα βότσαλα αντί να μισθώσει ομπρέλα και κάθισμα».

Μετά την αποπεράτωση της διαδικασίας ανύψωσης των Γαλάζιων Σημαιών  ο Δήμος Αποκορώνου πρόσφερε κέρασμα σε ταβέρνα της Αλμυρίδας. 

image0003

image0005

image0014

image0008

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com