Ανακοίνωση

ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΧΑΝΙΩΝ: Αρχαιρεσίες αποστράτων αστυνομικών

 

 

Τις αρχαιρεσίες τους είχαν χθες το πρωί στην Ένωση Αστυνομικών Χανίων οι απόστρατοι αστυνομικοί του Νομού Χανίων για συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου με πολλές συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο νέων, αλλά και παλιών αποστράτων, ευελπιστώντας έτσι σ’ ένα μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο Σωματείο.

Μεταξύ των μελών του Σωματείου αποστράτων, ο 90χρονος Νικόλαος Κομπιτσάκης δήλωσε τα εξής: «Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από την ενότητα και την αλληλοϋποστήριξη και με αυτά τα λόγια στέλνω ένα μήνυμα σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, εν ενεργεία και αποστρατεία, επειδή στα χρόνια τα δικά μου όσοι υπηρετούσαμε αντιμετωπίσαμε τεράστιες δυσκολίες. Με την ενότητα μόνο κατορθώνονται άλματα και ικανοποιούνται οι στόχοι. Αποστρατεύθηκα το 1975 έχοντας υπηρετήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με πολλά χρόνια στην Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα. Σήμερα είμαι 90 χρονών, ήρθα να ψηφίσω και εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις σημερινές εκλογές».     

Ο Ιωάννης Γιανναδάκης είναι υποψήφιος στο νέο διοικητικό συμβούλιο και είπε: « Είμαι τέσσερα χρόνια στην αποστρατεία και κατεβαίνω υποψήφιος στο διοικητικό συμβούλιο για πρώτη φορά ευελπιστώντας ότι με την ανανέωση θα αυξηθούν τα μέλη».

Ο Σπύρος Μαυράκης, επίσης υποψήφιος, αναφέρθηκε με δήλωση του και στην παλιά Χωροφυλακή με τις τεράστιες δυσκολίες υπογραμμίζοντας τα εξής: «Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στο διοικητικό συμβούλιο ελπίζοντας στην ανανέωση ούτως ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε  την αύξηση των μελών μας, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει αρκετές εγγραφές ώστε ν’ αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη. Κατατάχθηκα στη Χωροφυλακή το 1983 που ήταν μια πολύ καλή περίοδος για όλους αφού ο μισθός ήταν καλός, καθιερώθηκε η πενθήμερη εργασία, η κατάργηση της εντοπιότητας, η κατάργηση του ορίου ηλικίας για όσους ήθελαν να παντρευτούν που τότε ήταν το 26ο έτος της ηλικίας μας και πολλά άλλα που ευνοούσαν το προσωπικό για να αποστρατευθώ το 2011 έχοντας υπηρετήσει 30 χρόνια στο Σώμα. Αξίζει, όμως, να αναφερθώ λίγο στην παλιά Χωροφυλακή αφού μέχρι το 1956 δεν επιτρεπόταν ο γάμος στους οπλίτες και όσοι υπηρετούσαν σε Σταθμούς Χωροφυλακής ήταν υποχρεωτικό να φορούν συνέχεια τη στολή τους. Δύσκολα χρόνια αλλά έτσι ήταν τα πράγματα τότε. Όταν επιτράπηκε ο γάμος στο προσωπικό θεωρήθηκε μεγάλη καινοτομία παρά του ότι τέθηκαν αυστηροί όροι, δηλαδή, η νύφη έπρεπε να είχε σεβαστή προίκα, μετρητά και δικό της σπίτι, αλλά και υγιή… κοινωνικά φρονήματα, διαφορετικά δεν επιτρεπόταν από την Υπηρεσία ο γάμος. Τέλος πάντων, αυτά είναι παρελθόν, πέρασαν, αλλά έμειναν δύο πολύ άσχημα πράγματα στο Σώμα, ο αναχρονισμός και η γραφειοκρατία που επιβάλλεται να εκλείψουν το συντομότερο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

Πρώτος με 81 σταυρούς προτίμησης ήρθε ο κ. Γεώργιος Ζερβουδάκης, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος του Δ.Σ.

Δεύτερος με 47 σταυρούς προτίμησης ήρθε ο κ. Γεώργιος Τζανακάκης, νέο μέλος και θα είναι αντιπρόεδρος.

Τρίτος με 46 σταυρούς προτίμησης ήρθε ο κ. Ιωάννης Γιανναδάκης, νέο μέλος και θα είναι γενικός γραμματέας.

Τέταρτος με 39 σταυρούς προτίμησης ήρθε ο κ. Σπυρίδωνας  Μαυράκης, νέο μέλος και θα είναι ταμίας.

Πέμπτος με 31 σταυρούς προτίμησης ήρθε ο κ. Χρήστος Γεωργιάδης και θα είναι Ειδικός Γραμματέας.

Έκτος με 25 σταυρούς προτίμησης ήρθε ο κ. Σπυρίδωνας Δρακάκης και θα είναι αναπληρωματικό μέλος.

 

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Στιγμιότυπα από τις αρχαιρεσίες στο κτήριο που στεγάζεται η Ένωση Αστυνομικών Νομού Χανίων.

14-20141201

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com