Εκατοντάδες προσκυνητές κατέκλυσαν τόσο την παραμονή όσο και σήμερα 26 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Στυλιανού, τον περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό του στο Βαμβακόπουλο για να προσευχηθούν και ν’ ανάψουν στη χάρη Του ένα κερί. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού με πλειάδα κληρικών και συμπροσευχόμενου του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριου.
Ο Άγιος Στυλιανός θεωρείται προστάτης των παιδιών και η συγκεκριμένη εκκλησία έχει τη δική της θαυμαστή ιστορία. «Κτήτορας της ήταν ο μακαριστός εφημέριος παπά Στυλιανός Πιακής, ο οποίος είχε έρθει μαζί με τους γονείς του και άλλους πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία στα χρόνια του διωγμού.
Όταν η μητέρα του, η Ευθαλία Πιακή ήταν έγκυος στον 5ο μήνα και επειδή όλα της τα παιδιά μετά τη γέννα, πέθαιναν, μια γειτόνισσά της, ενώ συζητούσαν, της είπε να τάξει το παιδί στον Άγιο Στυλιανό που είναι προστάτης των παιδιών μήπως και ζήσει. Έτσι κι έγινε και το 1914 γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι το οποίο βαπτίσθηκε Στυλιανός.
Λίγα χρόνια αργότερα που ήρθε η συμφορά με τη Μικρασιατική καταστροφή, μεταξύ των προσφύγων που ήρθαν στα Χανιά, ήταν και η οικογένεια Πιακή. Ο μικρός Στυλιανός όταν έγινε 33 χρονών χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος και αμέσως ιερέας. Όνειρό του ήταν να καταφέρει να κτίσει μια Εκκλησιά και να την αφιερώσει στον Άγιο Στυλιανό, αλλά ο μισθός του δεν επαρκούσε και χρειάσθηκε τη βοήθεια από το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, αναζητώντας πρώτα και μέσα από τον τηλεφωνικό κατάλογο ανθρώπους που είχαν το όνομα του Αγίου. Όλα πήγαν πολύ καλά, αφού και το οικόπεδο που κτίσθηκε ο Ναός ανήκε σε Στυλιανό. Έτσι, λοιπόν, το 1965 θεμελιώθηκε η Εκκλησία και μέσα σε δύο χρόνια αποπερατώθηκε για να γίνει αμέσως Ενοριακός Ναός με πρώτο εφημέριο τον παπά Στυλιανό Πιακή πατέρα του αείμνηστου καθηγητού και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Νικολάου Πιακή».
Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Γονέων και συμπαράστασης Γάμου στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελίστριας Χαλέπας, ομιλία για τις περιπτώσεις αυτές των ανθρώπων που επιθυμούν να μάθουν γιατί πρέπει να εκκλησιάζονται. Η ομιλία αυτή που το βάρος της εστιάζεται ιδιαιτέρως στους νέους, ο σεβασμιώτατος έχει αναδείξει μεγάλο έργο για την ποιμαντική των νέων.
Γιάννης και Ηλίας Κάκανος