Ανακοίνωση

ΣΤΗΝ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΚΙΣΑΜΟΥ: Εγκαινιάσθηκε ένα σύγχρονο οινοποιείο

 

SONY DSC 

Οικονομική ανάσα για την Ανώσκελη και την ευρύτερη περιοχή, η λειτουργία στο χωριό ενός υπερσύγχρονου οινοποιείου της οικογένειας Μαμιδάκη, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Mητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων φορέων και του αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη. 

Μετά τον Αγιασμό του χώρου γευσιγνωσίας της Αγροτικής Εταιρείας “Ανώσκελη ΑΒΕΕ”, στο «ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ», ο επιχειρηματίας  κ. Κυριάκος Μαμιδάκης ευχαρίστησε τον κόσμο, την Εκκλησία και τους εκπρόσωπους της Αυτοδιοίκησης που τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του οινοποιείου. Ανέφερε ότι «η Ανώσκελη σαν όνομα χωριού είναι ήδη γνωστή παγκοσμίως. Το  σήμα «Ανώσκελη» με τα διάφορα προσωνύμια κυκλοφορεί και θα κυκλοφορήσει για έτη περαιτέρω σε όλον τον κόσμο. Αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για τον επιχειρηματία που εν προκειμένω είμεθα εμείς διότι στην πραγματικότητα δεν προσδοκούμε οφέλη, αλλά προσδοκούμε να προσφέρουμε. Αυτό θεωρούμε καθήκον και όχι τα κέρδη, τα οποία φυσικά είναι δεκτά οσάκις προκύπτουν εντίμως. Αλλά εν προκειμένω δεν προσδοκούμε κέρδη. Αυτό το χωριό πάει πίσω από το 1800. Η οικογένεια Μαμιδάκη εμφανίζεται να είναι από τους πρώτους κατοίκους του χωριού αυτού και στην προκειμένη περίπτωση η οικογένεια Μαμιδάκη ήταν πάντοτε παράγων εις την περιοχή και όχι επί των ημερών μας μόνο. Κάπου το 1915 με 1920 η Ανώσκελη είχε 350 κατοίκους. Οι δε αδερφοί Μαμιδάκη, δηλαδή ο πατέρας μου και ο αδερφός του απέναντι, εκεί που σήμερα ζει ο Χαράλαμπος Κοκολογιαννάκης, ήταν ένα εμπορικό κέντρο ανώτερο και από τις Βουκολιές που είχε παγκρήτια εμβέλεια. Κατά συνέπεια διεκδικούμε ως εκ της ιστορίας  να σας κρατούμε ενήμερους και να ενδιαφερόμαστε για εσάς», για να καταλήξει, τονίζοντας την ανάγκη να ζωντανέψει ξανά η ύπαιθρος.

“Δεν έχω παρά να ευχαριστήσω και δημόσια τον κόσμο που ήρθε να παρευρεθεί σε αυτή την εκδήλωση η οποία δεν έχει κανένα άλλο σκοπό από το να προάγει την επαρχιακή ζωή και να δείξει ότι η επαρχία είναι πιο δυναμική και πιο ζωτικής σημασίας απ’ ότι είναι οι πρωτευουσιάνοι”, δήλωσε στα «Χ.Ν.» ο κ. Μαμιδάκης.

Θετικά μίλησαν όλοι όσοι ρωτήθηκαν για το οινοποιείο, το οποίο, ως μονάδα, να σημειωθεί πώς είναι η δεύτερη κατά σειρά, με πρώτη ένα σύγχρονο ελαιουργείο, που λειτούργησε πριν από λίγα χρόνια στην Ανώσκελη. Ενδεικτικά παραθέτουμε δηλώσεις από τον αντιπεριφερειάχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον πρώην δήμαρχο Βουκολιών κ. Νικόλαο Μπομπολάκη, τον πρόεδρο των ξενοδόχων Νομού Χανίων κ. Εμμανουήλ Γιαννούλη και ενός κατοίκου της περιοχής του κ. Γεωργίου Τσιχλάκη από τον Κακόπετρο που είπε: “Οι Μαμιδάκηδες είναι μια εξαίρετη οικογένεια που βοηθάει τον τόπο και τον αξιοποιεί…”.

Απόστολος Βουλγαράκης, αντιπεριφερειάρχης: “Αυτό που κάνει ένας μεγάλος επιχειρηματίας για τον τόπο του, για το χωριό του είναι ένας φάρος ελπίδας για τους πολίτες αλλά και για τους επιχειρηματίες του τόπου μας για το πώς να επενδύσει και πώς να αναδείξουμε την πραγματική εικόνα που πρέπει να έχει ο Νομός μας όχι μόνο στην Κρήτη και την Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Είναι σημαντικό ένας μεγάλος επιχειρηματίας ότι κάνει αίθουσα τέχνης σ’ ένα χωριό που μέχρι πρόσφατα έσβηνε. Με αυτή την έννοια συγχαίρω τους επιχειρηματίες αυτούς και εύχομαι ν’ αποτελέσουν παράδειγμα για όλους μας”.

Νικόλαος Μπομπολάκης, πρώην δήμαρχος: “Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα στην Ανώσκελη και στην προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Κυριάκος Μαμιδάκης. Είναι ένας άνθρωπος που για 12 χρόνια στήριζε τον Δήμο Βουκολιών ενώ  ανέκαθεν στηρίζει το χωριό στο οποίο γεννήθηκε αναδεικνύοντας έτσι την ενδοχώρα του Νομού μας. Αυτός ο άνθρωπος πίστευε από παλιά ότι ο πρωτογενής τομέας η γη, πάντα έχει την αξία της κι εκεί πρέπει να στηρίζετε η χώρα μας. Γι’ αυτό τον συγχαίρω και τον καλώ να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια”.

Εμμανουήλ Γιαννούλης πρόεδρος ξενοδόχων Νομού Χανίων: “Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Είναι μια σημαντική προσπάθεια της οικογένειας Μαμιδάκη και όλοι ευχόμαστε ολόψυχα τα πράγματα να πάνε πολύ καλά αφού είναι θετικό ότι αυτοί οι άνθρωποι επενδύουν στον τόπο τους, στον τόπο καταγωγής τους, το οποίο φυσικά θα έχει πολλά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία”.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

30-20130817

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com