Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

Σε εκδήλωση Ροταριανών ομιλία για τον εθελοντισμό από την Μαρίζα Οικονόμου

Εκδήλωση προς τιμήν της Μαρίζας Οικονόμου διοικητού της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, πραγματοποιήθηκε από τον Ροταριανό Όμιλο Χανίων μετά του 1ου Ροταριανού Κοινοτικού Σώματος Αζωγυρέ Σελίνου το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο διασκέδασης “ΖΥΓΟΣ” στον Κάτω Δαράτσο με αφορμή την  ετήσια επίσημη επίσκεψή της στα Χανιά. 

Η ομιλία της κας Οικονόμου είχε θέμα τον εθελοντισμό, ενώ στη διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν τρία νεαρά νέα μέλη, φοιτητές. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες του νομού μας και όχι μόνο, μεταξύ αυτών, ο τέως Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Χρήστος Μαρκογιαννάκης.  

Η εκδήλωση άρχισε με την καθιερωμένη προσευχή, την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ενώ έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ακολούθησε το καλωσόρισμα  στους παρευρισκόμενους και στην διοικητή της 2470 Περιφέρειας Μαρίζας Οικονόμου από τον πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Χανίων, Μανώλη Δελάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής: “ Δια την τιμητική συμμετοχή εις την σημερινή συνεστίαση του Ομίλου μας, πραγματοποιώντας την επίσημη ετήσια επίσκεψη της και την ομιλία της με θέμα τον εθελοντισμό, για τη συνεχή και αδιάκοπη επί σειρά ετών προσφορά της στα πανανθρώπινα ροταριανά ιδεώδη τα οποία υπηρετεί με πίστη και αδιαφιλονίκητη αφοσίωση με κυρίαρχο μέλημα της τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες της προς τον συνάνθρωπο, εργασθείσα πολυπλεύρως και επιτυχώς χρηματίσασα πρόεδρος, Β’ διοικητής και μέλος διαφόρων επιτροπών της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, θα της επιδώσουμε τιμητικό δίπλωμα  και ένα σταυρό για να τη βοηθάει πάντοτε ο Χριστός στη ζωή της και το λειτούργημα που επιτελεί”. 

Συνεχίζοντας ο κ. Δελάκης και πριν δώσει το βήμα στην κα Οικονόμου για να αναπτύξει την ομιλία της σχετικά με την ανάγκη εθελοντικών δράσεων αναφέρθηκε στο βιογραφικό της υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Η Μαρίζα Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού σπούδασε Οικονομικά (BSc) στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, Αεροπορικό Marketing στο Διεθνές Αεροπορικό Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΙΑΤΑ στη Ζυρίχη και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Executive Master of Business Administration (Exec. MBA) από το Πανεπιστήμιο Strathclyde, του Ηνωμένου Βασιλείου. Η καριέρα της ξεκίνησε στην Ολυμπιακή Αεροπορία Α.Ε. το 1985 και μέχρι το 2012 διετέλεσε Διευθύντρια Διαφήμισης, Εταιρική Διευθύντρια Στρατηγικής Ανάπτυξης & Θυγατρικών Εταιρειών και Γενική Διευθύντρια Εμπορικής Υποστήριξης Αεροπορικού έργου. Συνέβαλε στην αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας – Υπηρεσίες και της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας (2009) και ως Γενική Διευθύντρια – Ειδική Σύμβουλος Εκκαθάρισης, συνεργάστηκε με την Εθνική Κεφαλαίου, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας, για την ειδική εκκαθάριση του ομίλου των εταιρειών της Ολυμπιακής.

Το 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών, Π & Α Κυριακού και από το 2019 είναι Υποδιοικήτρια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αρμόδια για τα (25) Κρατικά Νοσοκομεία της Αττικής και τις (20) Δομές Ψυχικής Υγείας…”. 

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ 

Από την πλευρά της η κα Μαρίζα Οικονόμου στη διάρκεια που ήταν στο βήμα καλωσόρισε τους τρεις νέους που εμπλουτισαν το δυναμικό της μεγάλης Ροταριανής οικογένειας  για να αναφερθεί στη συνέχεια στην ανάγκη των εθελοντικών κοινωνικών δραστηριοτήτων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “ Το Ρόταρυ είναι ο μεγαλύτερος Παγκόσμιος εθελοντικός Οργανισμός ο οποίος επί 116 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες στον συνάνθρωπο όπου υπάρχει ανάγκη. Είμαστε όλοι επαγγελματίες και εθελοντές”. 

Η ίδια συνεχίζοντας, επεσήμανε μεταξύ άλλων το μεγάλο έργο της Περιφέρειας 2470 το οποίο αφορά τα παιδιά με εισαγγελική εντολή τα οποία παραμένουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας πριν οδηγηθούν σε ανάδοχη οικογένεια ή σε κάποιο Ίδρυμα. “Θα δημιουργήσουμε ένα χώρο μέσα στο νοσοκομείο παίδων Πεντέλης και θα διαθέσουμε τον εξοπλισμό για να έχουν τα παιδιά αυτά την διαμονή που τους αξίζει και την προοπτική για την μετέπειτα ζωή τους. Τα παιδιά αυτά έχουν υποστεί κακοποίηση και εγκατάλειψη. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και θα είμαστε κοντά τους για να γίνουν χρήσιμοι πολίτες αλλά και χρήσιμοι για τον εαυτό τους”, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στην Τράπεζα αίματος και για το έργο της περιφέρειας και των ροταριανών Ομίλων για τους πυρόπληκτους”. Η ευτυχία είπε “είναι δικαίωμα όλων μας και αυτό πρέπει να το κατακτάμε κάθε μέρα, τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα σχεδόν, κάθε μέρα είναι μια άλλη μέρα, κάθε μέρα είναι ένας μοναδικός αγώνας”, για να καταλήξει τονίζοντας ότι “ το μήνυμα της χρονιάς είναι προσφέροντας αλλάζουμε ζωές και πάνω από όλα παραμένουμε άνθρωποι της δράσης και της προσφοράς. Προχωράμε δυνατά. …”.  

Οι τρεις νέοι που έγιναν μέλη της μεγάλης οικογένειας των ροταριανών είναι: 

1. Ο Σέργιος Στεργίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2002 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Τοσίτσειο σχολείο Ψυχικού το 2020. Κατά την διάρκεια της φοίτησής του στο Αρσάκειο είχε την δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του μουσικό συγκρότημα παίζοντας ηλεκτρική κιθάρα σε αυτό…”. 

2. Η Μπαλολάκη Κωνσταντίνα. Γεννήθηκε το 2002 στα Χανιά και κατοικεί στα Μετόχια των Τσικαλαριών. Έχει ρίζες από την Μικρά Ασία και τα Σφακιά. Αποφοίτησε από το 3ο ΓΕΛ Χανίων το 2020 με βαθμό απολυτηρίου 19,5. Στο σχολείο υπήρξε πολλές φορές πρόεδρος του 5μελούς της τάξης της και ακόμα επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus+ (2017-2019) το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και αναγνωρίστηκε ως επιτυχημένη αποστολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση με κεντρικό θέμα την βιοποικιλότητα…”.  

3. Ο Κρασάκης Αλέξανδρος γεννήθηκε το 2002. Υπήρξε σημαιοφόρος στο σχολείο του και έχει βαθμό απολυτηρίου λυκείου 20. Σπουδάζει στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο τμήμα των μηχανικών παραγωγής και διοίκησης.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Ερωτόκριτος διαμερίσματα Αγία Μαρίνα Χανίων 

Erotokritos apartments Agia Marina Chania 

https://www.booking.com/hotel/gr/erotokritos-studios-chania.el.html?fbclid=IwAR3k_R4oOVe_ky8P2Gq-wajcmEgiB-Y4kw7vwC3sxmdf_nV8nIxetfXzSTo&activeTab=photosGallery

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com