Ανακοίνωση

ΣΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΠΟΛΙΩΝ –ΚΑΤΣΟΜΑΤΑΔΩ: Αισιοδοξία από τους επιβλέποντες για το τεράστιο έργο


Κι ενώ η αγωνία των επαγγελματιών όπως και των κατοίκων της περιοχής, κυρίως, των Εννιά Χωριών, κορυφώνεται με τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας εξαιτίας των έργων στην ιστορική περιοχή της σήραγγας των Τοπολίων και του φαραγγιού με τ’ απόκρημνα βουνά μέχρι και το σπήλαιο της Του Θεού Σοφίας στον Κατσοματάδω, μηχανικοί και εργαζόμενοι στο εργοτάξιο αισιοδοξούν ότι στο τέλος του Ιουνίου θα μπορεί να επιτραπεί η κυκλοφορία.  

Από τη χθεσινή μας μετάβαση στο εργοτάξιο συναντήσαμε και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Κισάμου Μιχάλη Μουντάκη, ο οποίος, εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών, τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης ενός μεγάλου έργου που πέρασε από πολλές δυσκολίες μέχρι να τελειώσει η μελέτη, να γίνει η χρηματοδότηση και η δημοπράτηση. Πρόκειται, όμως, για ένα πολύ σπουδαίο έργο που θα κάνει την διαδρομή ασφαλή μέσα σε ένα περιβάλλον φυσικού κάλλους και απέραντης ομορφιάς και πιστεύουμε πως θα έχει ολοκληρωθεί στη συμφωνία που έχει υπογραφεί, ενώ θα μπορεί να επιτραπεί η κυκλοφορία από τον Ιούλιο – χάριν των φιλότιμων προσπαθειών που καταβάλλει η εταιρεία –  ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες επισκέπτες του Ελαφονησιού και οι επιχειρηματίες της περιοχής να μην ζημιωθούν περισσότερο επειδή είναι γεγονός ότι με το κλείσιμο του δρόμου ζημιώθηκαν και παραπονούνται, αλλά εάν ο δρόμος δεν έκλεινε, δεν επρόκειτο ποτέ να ολοκληρωθεί το έργο».

Από την πλευρά της εταιρείας, ο εκπρόσωπό της Λεωνίδας Τσιρώνης επιβεβαίωσε την υπόσχεση που είχε δώσει στις 18 Απριλίου, όταν και πάλι είχαμε επισκεφτεί το εργοτάξιο, λέγοντας τα εξής: “ Το έργο υπογράφηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2012 για να τελειώσει σύμφωνα με την σύμβαση στις 18 Δεκεμβρίου 2013. Για λόγους ανάγκης όμως επειδή η περιοχή έχει τουριστική κίνηση πιστεύουμε ότι στις 30 Ιουνίου θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες αυτές που θα είναι δυνατόν να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα τα καταφέρουμε…”.

 

Τη βιντεοσκόπηση θα τη δείτε εδώ: 

 


 

Από την ξενάγηση μας στο εργοτάξιο μαζί με τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Μουντάκη, τον Ιταλό Μάρκο Ντεμόντε και τον Λεωνίδα Τσιρώνη.

 


Στιγμιότυπα από τις εργασίες με την τοποθέτηση φραχτών ανάσχεσης στα απόκρημνα βουνά του φαραγιού Τοπολίων- Κατσοματάδω.

 

 


Η κυρία Γεωργία Μαρακάκη από το Βουλγάρω, λέει: “ Το έργο αυτό έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια. Έπρεπε όμως να έκλειναν τον δρόμο τον Νοέμβριο του 2012 και όχι τον Φεβρουάριο του 2013. Αν το είχαν κάνει αυτό, όλοι θα πηγαινοέρχονταν από και προς τη Χρυσοσκαλίτισσα, το Ελαφονήσι και άλλες περιοχές από την αρχή της τουριστικής σεζόν”.

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com