Παρασκευή , 31 Μαρ 2023

ΣΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ – Βραβεύσεις μαθητών από την Ένωση Ελλήνων Χημικών (Και βίντεο)

Παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγγενών και φίλων τους βραβεύτηκαν  μαθητές απ’ όλη την Κρήτη το βράδυ του Σαββάτου στη  φιλόξενη αίθουσα των εκδηλώσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στην εκδήλωση για την επιτυχία που σημείωσαν στον 29ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας.

Για τον διαγωνισμό αυτό βραβεύτηκαν οι 5 πρωτεύσαντες μαθητές ανά τάξη Λυκείου απ’ όλη την Κρήτη και από τα Χανιά ήταν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες:

Γ’ Λυκείου

  • Ντεντάκη Αναστασία – Μαρία 4ο ΓΕΛ Χανίων
  • Μαρινάκης Εμμανουήλ ΓΕΛ Ακρωτηρίου

Β’ Λυκείου

  • Κουτουράτσας Τηλέμαχος 4ο ΓΕΛ Χανίων
  • Τσίνα Αρμάντω ΓΕΛ Ν. Κυδωνίας
  • Μποτονάκη Χαρίκλεια-Ηλιάνα ΓΕΛ Ν. Κυδωνίας

Α’ Λυκείου

  • Διγαλάκη Κορίνα 4ο ΓΕΛ Χανίων
  • Τζανάκης Αντώνιος ΓΕΛ Ν. Κυδωνίας

Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε από μαθητές του Γυμνασίου Αλικιανού η εργασία τους «γύρω – γύρω όλοι ΝΕΡΟ και ΑΕΡΑΣ σε πρώτο πλάνο» ( Όταν η εικόνα γίνεται παραμύθι… και συναντά την Επιστήμη).

Η εργασία αυτή έχει πάρει το Α’ βραβείο στο 4ο Συμπόσιο Φυκολογίας για την επιστημονική και εκπαιδευτική προσέγγιση του Θέματος. Αναδεικνύει τον ρόλο της Χημείας στα καθημερινά δρώμενα και έγινε με τη συμμετοχή – συνεργασία του χημικού τμήματος του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Η συγκεκριμένη εργασία είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά με την επίβλεψη των καθηγητών τους, της χημικού Νεκταρίας Αρχοντάκη, της φυσικού Δήμητρας Λάμπου και του μαθηματικού Μακρυμανωλάκη Παντελή.

Με δήλωσή του στα «Χανιώτικα νέα» και στο «Επαρχιακό φως» ο καθηγητής Χημείας Δημοσθένης Μαρκογιαννάκης, αντιπρόεδρος του Τοπικού Συλλόγου Χημικών Χανίων – Ρεθύμνου υπογράμμισε  «γιορτάζουμε στα Χανιά την βράβευση των μαθητών που πήγαν καλά πέρυσι στο διαγωνισμό Χημείας. Η Ένωση Ελλήνων Χημικών με το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης θεώρησε σκόπιμο να τιμήσει παγκρήτια τους μαθητές θέλοντας έτσι να τους δώσει ένα κίνητρο παραπάνω και να κοινωνικοποιήσει τη βράβευσή τους. Με αυτή την έννοια βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τους αποδώσουμε τα βραβεία που τους αντιστοιχούν. Επίσης θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια και στους καθηγητές τους, οι οποίοι συνετέλεσαν  στο να φτάσουν τόσο ψηλά πετυχαίνοντας μεγάλες βαθμολογίες στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Χημείας».  

Δήλωση έκανε και ο καθηγητής Χημείας και αντιπρόεδρος στο Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης κ. Ευτύχης Πεντάρης, τονίζοντας ότι «η Ένωση Ελλήνων Χημικών διοργανώνει για 29 χρόνια τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας ο οποίος τα τελευταία χρόνια γίνεται στις 3 τελευταίες τάξεις των Λυκείων της χώρας και τα παιδιά που πρωτεύουν συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα της Χημείας. Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αποφασίσει να βραβεύει τα 5 παιδιά που πρωτεύουν από κάθε τάξη στα Λύκεια της Κρήτης. Φέτος είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στα Χανιά ενώ η προηγούμενη είχε γίνει το 2013». 

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από την εκδήλωση με τις βραβεύσεις μαθητών και καθηγητών καθώς επίσης και το δρώμενο που έπαιξαν μαθητές.

Γιάννης Η. Κάκανος  www.yanniskakanos.gr 

eparxiakofos_gr_0039

???????????????????????????????

???????????????????????????????

eparxiakofos_gr_0046

eparxiakofos_gr_0053

eparxiakofos_gr_0061

eparxiakofos_gr_0060

eparxiakofos_gr_0074

eparxiakofos_gr_0077

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

eparxiakofos_gr_0052

Η ταυτότητα για την εφημερίδα και σε αυτοκόλητα

Οι διαφημίσεις στα έντυπα μας είναι φθηνές και στηρίζουν την προσπάθεια διατήρησης χιλιάδων εκδηλώσεων στο ηλεκτρονικό αρχείο της ιστοσελίδας μας. Το «Επαρχιακό φως» ως έντυπο τυπώνεται σε χαρτί πολυτελείας στα υπερσύγχρονα τυπογραφεία της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» με δέκα χιλιάδες τεύχη που διανέμονται δωρεάν σε όλη την Κρήτη. Οι εκδηλώσεις όσων  επιθυμούν να συμπεριληφθούν σ’  ένα από τα επόμενα τεύχη μας οφείλουν να συνεισφέρουν στα έξοδα της σελίδας.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com