Δευτέρα , 4 Δεκ 2023

ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ – Η πολιτική περιέκλειε πάντα διαφθορά…

Δεν χρειάζεται να ξετυλίξουμε το κουβάρι του χρόνου που αφορά στην πολιτική διαδρομή των κομμάτων τα οποία κυβέρνησαν τη χώρα, των δικτατοριών, όπως και των κομμάτων που άσκησαν αντιπολίτευση από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους μέχρι και σήμερα. Θα χρειαστούν χιλιάδες σελίδες. Όλα αυτά άλλωστε, υπάρχουν γραμμένα στη νεότερη Ελληνική Ιστορία και στις εγκυκλοπαίδειες από το 1821 και μετά…

Πλησιάζοντας, λοιπόν, η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 για την απελευθέρωση της Ελλάδας, απευθύνουμε έκκληση προς κάθε ενεργό ευαισθητοποιημένο πολίτη, άνδρα και γυναίκα, να προσπαθήσει να απεγκλωβιστεί από την κομματική εξάρτηση και μέσα από έναν βαθύτερο συλλογισμό να οραματιστεί ένα καλύτερο αύριο για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών, ξεπερνώντας τ’ αρνητικά του παρελθόντος που μας έφερε στη σημερινή δύσκολη κατάσταση με όλους εκείνους τους πολιτικούς που συμμετείχαν στις διάφορες κυβερνήσεις, αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κομματισμός είναι δυνατό… δηλητήριο που αλλοιώνει την πνευματική και ψυχική υπόσταση των ανθρώπων, κάνοντάς τους να υποστηρίζουν με φανατισμό συγκεκριμένα θέματα και πρακτικές των κομμάτων τα οποία στηρίζουν.

Μια καλή αρχή θ’ αποτελούσε – όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει – η ψήφιση ενός τίμιου εκλογικού μικτού συστήματος, με καινοτομίες προς όφελος αποκλειστικά του δημοσίου συμφέροντος, όλων δηλαδή των φορολογουμένων πολιτών. Να μπορεί ο κάθε ψηφοφόρος να επιλέγει με “σταυρούς” τον συνδυασμό και τους υποψηφίους της προτίμησής του, αλλά να τιμά και με αντίστοιχες σταυροδοσίες υποψήφιους άλλων συνδυασμών.

Παντού υπάρχουν ικανοί και καλοί που πρέπει να ξεχωρίζουν με υποστήριξη απ’ όλους τους κομματικούς χώρους για να αποκτήσουμε επιτέλους μια ανεξάρτητη δυνατή πατρίδα χωρίς διαφθορά, κομματικό φανατισμό και… ισόβια κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στην θρησκευτική μας πίστη…

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com