Σάββατο , 20 Ιούλιος 2024

ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ – Εγκαίνια στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας ( Και βίντεο)

 

Με αγιασμό που τέλεσαν κληρικοί της ενορίας Γαλατά πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής  τα εγκαίνια του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας στο κτήριο που στεγαζόταν το Α.Τ. Νέας Κυδωνίας το οποίο καταργήθηκε με τις πρόσφατες αναδιαρθρώσεις. Διοικήτρια της Υπηρεσίας είναι η υπαστυνόμος Α’ κα Μάρθα Κίτσιου.

Στα εγκαίνια βρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο αστυνομικός διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων κ. Γεώργιος Λυμπινάκης με άλλους αξιωματικούς και αστυνομικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, τον αντιδήμαρχο του Δήμου Πλατανιά κ. Νίκο Δασκαλάκη, τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Χανίων κ. Μανώλη Κεμεσίδη, τους τουριστικούς επιχειρηματίες  κ. Ανδρέα και Μανώλη Παρασκάκη και πολλούς άλλους.  

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ  

«Καλώς ήρθατε στα νέα γραφεία της Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων», υπογράμμισε η διοικήτρια της υπηρεσίας κα Μάρθα Κίτσιου για να συνεχίσει τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής «Το παρόν κτήριο σίγουρα σας είναι γνωστό από την μέχρι τον Ιούλιο λειτουργία του ως Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας. Κατόπιν της φετινής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας επιλέχθηκε να μεταστεγασθεί, πρωτίστως γιατί βρίσκεται στο μέσον των περιοχών που δέχονται τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Επιπροσθέτως, είναι εύκολα προσβάσιμο για τους τουρίστες τόσο με συγκοινωνία όσο και με ιδιωτικά μέσα. Οι συνάδελφοι που εργαζόμαστε εδώ, εύκολα μπορούμε να εξυπηρετούμε ποικίλα περιστατικά καθώς πέρα από τις καθορισμένες μας αρμοδιότητες, εξακολουθούμε να είμαστε αστυνομικοί και συχνά συνδράμουμε ανάγκες και των μονίμων κατοίκων.

Και από κοινωνικής άποψης όμως, το τμήμα ως ευρισκόμενο δίπλα σε σχολεία, εντείνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, καθώς συχνά συνδράμουμε για την ομαλή κίνηση και στάθμευση των οχημάτων κατά την παράδοση και παραλαβή των παιδιών, όντας έτσι σε αρμονία με το πνεύμα των διαταγών της Υπηρεσίας μας που υπογραμμίζουν την κοινωνική παρουσία της αστυνομίας σε ευπαθή σημεία.

Το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας έχει μακρά ιστορία λειτουργίας και εδαφικά είναι αρμόδιο για τις περιοχές των δήμων Χανίων και Πλατανιά. Οπότε, όμως, κριθεί αναγκαίο μεταβαίνει και σε όλες τις περιοχές του Νομού Χανίων. Βασικός στόχος του και σκοπός της εξ αρχής ίδρυσης του είναι η εξασφάλιση και προώθηση της βαριάς μας βιομηχανίας, του Τουρισμού.

Αυτό επιτυγχάνεται πρώτα απ’ όλα με την εφαρμογή της ισχύουσας τουριστικής νομοθεσίας, μέσα από ένα πλέγμα υγειονομικών, αγορανομικών και αστυνομικών διατάξεων. Το Τμήμα ασκεί έλεγχο σε όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις και καταλύματα όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως μοτοσικλετών και αυτοκινήτων κλπ., καθώς και πάσης φύσεως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κινητές ή σταθερές καντίνες. Ακόμη, διώκει διάφορα αρνητικά φαινόμενα για τον τουρισμό, όπως επαίτες, άγρα πελατών, την κατάληψη και ρύπανση δημοσίων χώρων όπως παράνομους κατασκηνωτές, γυμναστές κτλ.».

Η ίδια συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην πιλοτική δράση με τα ποδήλατα επισημαίνοντας ότι «από το 2015 στους κόλπους του Τμήματός μας έχει ενταχθεί και η πιλοτική δράση αστυνόμευσης με χρήση ποδηλάτων, στόχος της οποίας είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας με την άμεση αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση των επισκεπτών – τουριστών, καθώς και η ενδυνάμωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση μέσω της εμφανούς παρουσίας σε δυσπρόσιτες για τα άλλα οχήματα της Αστυνομίας περιοχές, όπως αυτή της παλιάς πόλης.   

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ  

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων κ. Γεώργιος Λυμπινάκης ευχαρίστησε το προσωπικό και κάθε άλλο που βοήθησε στην ανακαίνιση του κτηρίου δίχως να επιβαρυνθεί το δημόσιο, επισημαίνοντας ότι «η επιλογή του χώρου πιστεύω να είναι για το καλό του κοινωνικού συνόλου και της περιφέρειας γιατί πέρα από τα καθήκοντά τους θα εξυπηρετούν και την καθημερινότητα σε κάποια θέματα τους πολίτες».

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Με την ιδιότητα του αστυνομικού ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πλατανιά κ. Νίκος Δασκαλάκης υπογραμμίζοντας ότι « κι εγώ είμαι συνάδερφός σας αστυνομικός και χαιρετίζω την μεταστέγαση της Τουριστικής Αστυνομίας στο σημείο αυτό που είναι και το κέντρο του τουρισμού και ο Δήμος Πλατανιά θα είναι αρωγός σε ότι θέλετε και όπως μπορούμε καλύτερα να σας βοηθήσουμε». Ο κ. Δασκαλάκης κατατάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. το 1995 και από το 2006 είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αντιδήμαρχος του Δήμου Πλατανιά.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Ενθουσιασμένοι με την μετεγκατάσταση της Τουριστικής Αστυνομίας οι τουριστικοί επιχειρηματίες Ανδρέας και Μανώλης Παρασκάκης, ο οποίος χαιρέτισε την τελετή τονίζοντας: «Σας θεωρούμε βασικούς συνεργάτες μας, συμβάλετε απόλυτα στην ασφάλεια των πελατών μας, των επιχειρήσεών μας αλλά παράλληλα φροντίζετε έτσι ώστε κι εμείς να είμαστε σωστοί απέναντι στους πελάτες μας και στο γενικό σύνολο. Η νομιμότητα των επιχειρήσεων μας είναι κάτι πολύ σημαντικό και περιμένουμε από εσάς να μας βοηθήσετε στην  καταπολέμηση της παραξενοδοχείας όπως και του παρεμπορίου που είναι μια μεγάλη μάστιγα, δυστυχώς, στον Νομό μας. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και σας ευχαριστούμε».

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

_DSC7291wtmk _DSC7295wtmk _DSC7296wtmk _DSC7298wtmk

Oι τουριστικοί επιχειρηματίες Μανώλης και Ανδρέας Παρασκάκης

_DSC7300wtmk

Ο αντιδήμαρχος Πλατανιά Νίκος Δασκαλάκης με την διοικήτρια της τουριστικής αστυνομίας Μάρθα Κίτσιου

_DSC7302wtmk _DSC7314wtmk _DSC7320wtmk _DSC7322wtmk _DSC7343wtmk _DSC7346wtmk_DSC7351wtmkUntitled-1

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com