Ανακοίνωση

Στη μνήμη του ευεργέτη Γεωργίου Παπαδάκη το Δημοτικό Πάρκο Γεωργιούπολης


Έναν άνθρωπο της προσφοράς τον αείμνηστο Γεώργιο Παπαδάκη, τίμησε ο Δήμος Αποκορώνου, δίνοντας το όνομα του στο πάρκο της Γεωργιούπολης.

Όπως επισημάνθηκε, ο Γεώργιος Παπαδάκης ήταν ένας ξεχωριστός Αποκορωνιώτης ευεργέτης. Ο ίδιος ήταν ανώτατος αξιωματικός ε.α. Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότο και πρώην δήμαρχο Γεωργιούπολης, τουριστικό επιχειρηματία και Άρχοντας Ορφανοτρόφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Η δημοτική Αρχή Αποκόρωνα, πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 29 Δεκεμβρίου 2019  στην μνήμη του ονοματοδοσία στο πάρκο Γεωργιούπολης, ως ένδειξη τιμής  για όσα έχει προσφέρει στην επαρχία και στην κοινωνία, γενικότερα.

Της τελετής του αγιασμού ονοματοδοσίας του πάρκου προηγήθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον οικογενειακό Ιερό Ναό των Αγίων Χαραλάμπους και Δημητρίου στον χώρο της  ξενοδοχειακής μονάδας “Pilot Beach Resort”, για να ακολουθήσει το ετήσιο μνημόσυνο του εκλιπόντος και τρισάγιο στο παρακείμενο της Εκκλησίας μνήμα του.

Με δήλωση του στα «Χ.ν.» ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, υπογράμμισε τα εξής: «Πέρασε ένας χρόνος χωρίς τον μακαριστό Γεώργιο Παπαδάκη, έναν άνθρωπο με πολύπλευρη δράση, έναν ξεχωριστό δημότη του Αποκόρωνα, έναν άνθρωπο που με τη δική του παρουσία τίμησε τον τόπο του, έδωσε την δική του αύρα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, στο επιχειρίν και φυσικά στην Πολεμική Αεροπορία την οποία υπηρέτησε μέχρι τα υψηλά αξιώματα, αλλά κυρίως με το φιλανθρωπικό του αθόρυβο έργο. Αυτόν τον άνθρωπο τιμά σήμερα ο Δήμος Αποκόρωνα δίνοντας την ονοματοδοσία στο πάρκο Γεωργιουπόλεως στη μνήμη του ως ελάχιστη τιμή προς τον άνθρωπο αυτό ούτως ώστε οι επόμενες γενιές έχοντας τέτοια πρότυπα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας να πορεύεται όπως κι εκείνος πορεύτηκε στη ζωή του υπηρετώντας υψηλά ιδανικά και αξίες στον υπέρτατο βαθμό. Ιδανικά και αξίες, επαναλαμβάνω και τονίζω πού σήμερα εκφυλίζονται καθόσον κάποιοι φροντίζουν γι’ αυτό. Όλοι εμείς που υπηρετήσαμε στην αυτοδιοίκηση θα τον θυμόμαστε με αγάπη και θα τιμάμε τη μνήμη του. Αυτό  εξάλλου είναι ένα χρέος κάθε δημοτικής Αρχής, να τιμά εκείνους που με την παρουσία τους τίμησαν στον μέγιστο βαθμό τα δρώμενα του τόπου τους. Ο Δήμος Αποκορώνου θα φιλοτεχνήσει και την προτομή του η οποία από του χρόνου θα κοσμεί και τον χώρο του πάρκου στο οποίο δίνουμε σήμερα το ονοματεπώνυμο του για να θυμίζει στους παλιούς και να διδάσκει τις επόμενες γενιές ποιος ήταν ο Γεώργιος Χαρ. Παπαδάκης. Να είναι η μνήμη του αιωνία», κατέληξε ο κ. Κουκιανάκης.

Ο ίδιος  στη συνέχεια, κατά την παράθεση κεράσματος και γεύματος από την οικογένεια του εκλιπόντος εντός της ξενοδοχειακής μονάδας, αναφέρθηκε εκ νέου με ομιλία του στις ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις του τιμώμενου.

Για τον ίδιο επίσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου Αντώνης Κοτσιφάκης διαβάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου, ενώ τελετάρχης στην εκδήλωση ήταν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αποστολάκης.

Από την πλευρά της Πολεμικής Αεροπορίας ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών – Παράρτημα Χανίων – Ρεθύμνης, Αντώνιος Καμπιανάκης αντιπτέραρχος ε.α. υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι «με χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Αποκόρωνα, να τιμήσει τον αείμνηστο συνάδερφό μας  Πτέραρχο Γεώργιο Παπαδάκη. Τιμώντας την μνήμη του κ. δήμαρχε τιμάτε ένα Έλληνα Αξιωματικό, ο οποίος για τρεις και πλέον δεκαετίες υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση την πατρίδα και την Πολεμική μας Αεροπορία, όπως ακριβώς ορίζει ο όρκος που έδωσε εξερχόμενος από τη Σχολή Ικάρων το 1953. Τιμάτε ένα συνάδερφο μας που μετά την αποστρατεία του εντάχθηκε ενεργά, μέλος στην Ένωση μας και απλόχερα, αθόρυβα και σεμνά, μας στήριξε σε κάθε μας πρωτοβουλία. Μας βοήθησε να δημιουργήσουμε, να αποκτήσουμε και να οργανώσουμε το Παράρτημα μας, να κατασκευάσουμε το Μνημείο Πεσόντων της Αεροπορίας στα Χανιά, τιμώντας έτσι τους συναδέρφους μας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος…».

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής αναφερόμενος στις πολλαπλές πετυχημένες δράσεις του μακαριστού σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής του ζωής, επεσήμανε : «Θεωρώ ότι ήταν αρκετά μπροστά από την εποχή του βάζοντας στόχους τους οποίους με επιμονή, υπομονή και με την δύναμη της ψυχής του, τους πετύχαινε  για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Επομένως, τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουνε  και αφήνει στα παιδιά του και τους απογόνους του γενικότερα ένα “Βαρύ” φορτίο να συνεχίσουνε αυτή τη διαδρομή».

Συγκινητική ήταν επίσης η πλούσια περιγραφή του βιογραφικού του τιμώμενου καθώς και της μεγάλης φιλανθρωπικής διακονίας του από τον Επίσκοπο  Δορυλαίου Δαμασκηνό Λιονάκη τονίζοντας, επιγραμματικά, μεταξύ άλλων, τα εξής: « Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης και ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Γέρων Δέρκων Απόστολος σήμερα χαιρετίζουν με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και συγκίνηση την απόφαση του δημάρχου Αποκορώνου και ολοκλήρου του Δημοτικού Συμβουλίου για την ονοματοδοσία του πάρκου εις το όνομα του μακαριστού μεγάλης εμβέλειας πνευματικού ανθρώπου  Άρχοντος Ορφανοτρόφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γεωργίου Παπαδάκη. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης συγχαίρει ιδιαιτέρως τον δήμαρχο Αποκορώνου και τους συνεργάτες του και δη με αυτή τους την κίνηση αναδεικνύουν τους ευεργέτες της περιοχής αλλά κυρίως δείχνουν τον δρόμο που επιμένουν οι άνθρωποι που κοιτούν το κοινό όφελος να επαινούνται από αυτούς τους ανθρώπους που ωφελούνται από αυτό. Επίσης ο Παναγιώτατος  Οικουμενικός μας Πατριάρχης στέλνει τις συλλυπητήριες ευχές προς την οικογένεια του μακαριστού ο οποίος εκ των σπλάχνων του αγάπησε την Εκκλησία και ιδιαιτέρως την τοπική Εκκλησία την οποία με κάθε τρόπο ευεργετούσε…».   

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος    

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com