Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024

ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΝΙΩΝ – Συγκρατημένη αισιοδοξία για ελπίδα αλλά και απογοήτευση…

«Από παραγωγούς, εμπόρους και πολίτες»

Από τη χθεσινή πρωινή μας επίσκεψη στη λαϊκή αγορά Χανίων, επί της οδού Ξανθουδίδου στην πόλη μας, καταγράψαμε δηλώσεις εμπόρων, παραγωγών και πολιτών που προτιμούν για τις αγορές τους τη λαϊκή αγορά και αφορούν τις τιμές των προϊόντων, την ποικιλία και την ποιότητα των ειδών, ενώ τους θέσαμε και το ερώτημα: «Τι ελπίζουν με τη νέα κυβέρνηση». Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Σταύρος Μαρκουλάκης, πρόεδρος εμπόρων λαϊκής: «Επειδή εμείς ζούμε τη μεσαία τάξη εδώ και βλέπουμε τα προβλήματα που έχει καθημερινά, ευελπιστούμε η καινούργια κυβέρνηση να κοιτάξει τη μεσαία τάξη η οποία πραγματικά έχει διαλύσει. Εμείς το πρόβλημα αυτό το ζούμε εδώ καθημερινά και ελπίζουμε να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει πει και το μόνο που ζητάμε είναι να έχουμε μια δίκαια αντιμετώπιση…».

Κώστας Καψωμενάκης, πρόεδρος παραγωγών λαϊκής: «Από τη νέα κυβέρνηση ζητάμε ότι είχαμε ζητήσει και από όλες τις προηγούμενες διαχρονικά κυβερνήσεις. Το θέμα όμως είναι ότι καμιά κυβέρνησε όπως έχουν δείξει τα πράγματα ενδιαφέρεται για τον Έλληνα παραγωγό. Αυτό σημαίνει ότι για όλο τον κλάδο της αγροτικής καλλιέργειας κανείς δεν σκύβει το κεφάλι. Έχουμε τον μεγαλύτερο ΦΠΑ στην Ευρώπη στα αγροτικά εφόδια, στο ελαιόλαδο δεν υπάρχει τιμή ασφαλείας, συνεχίζονται ανεξέλεγκτα οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων ενώ εμείς διαθέτουμε προϊόντα με ποιότητα και ποσότητα και χαμηλές τιμές. Να σημειωθεί εδώ ότι για πολλές εισαγωγές που γίνονται σε αγροτικά προϊόντα, δυστυχώς, καταναλώνονται ως ντόπια επειδή κάποιοι τα… βαπτίζουν έτσι. Δεν υπάρχει ανταπόκριση από το κράτος για τον Έλληνα παραγωγό. Η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση μας έδωσε τη δυνατότητα να ελπίζουμε αλλά τώρα θα δούμε τι θα κάνει…».

Δημήτριος Σεργάκης, καταναλωτής. «Τα πρώτα μηνύματα της νέας κυβέρνησης δείχνουν ότι πρέπει να πάμε καλά».

Βαγγέλης Κατελανάκης, παραγωγός. «Είμαι 18 ετών και μαζί με τον πατέρα μου από 12 χρονών ήμουν μαζί του εδώ. Τώρα πήραμε μαζί με τον αδερφό μου την πρωτοβουλία να φυτεύουμε δικ΄λη μας δουλειά είναι και ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα κάνει κάτι καλύτερο στους ανθρώπους για να έχουμε κι εμείς περισσότερη δουλειά και το σημαντικό θα είναι ότι δεν θα φεύγουν νέα παιδιά στο εξωτερικό. Οι τιμές μας είναι πάντα χαμηλές για να μπορούμε κι εμείς να βγάζουμε το μεροκάματο μας και να μην πετάμε τα είδη μας αν μείνουν απούλητα».

Γεώργιος Παπαντωνάκης, παραγωγός. «Με την λαϊκή ασχολούμαι 40 χρόνια. Οι τιμές είναι πολύ καλές αλλά δουλειά δεν υπάρχει κι ελπίζουμε από τη νέα κυβέρνηση να σταματήσει το παραεμπόριο και να μείνουν στη λαϊκή οι γνήσιοι παραγωγοί».

Βασίλης Κοτσιφάκης, παραγωγός. «Ο κόσμος έχει μια ελπίδα στη νέα κυβέρνηση αλλά ο χρόνος θα δείξει. Αν δώσει χρήματα η κυβέρνηση στον φτωχό κόσμο θα υπάρξει κίνηση γιατί τώρα και παρά του ότι οι τιμές μας είναι προσιτές, δεν φεύγουν τα προϊόντα».

Βασίλης Τσατσαρωνάκης, παραγωγός. «Από τα Φαλάσαρνα είμαι και συμμετέχω εδώ ως παραγωγός για 3η χρονιά. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει τη μεσαία τάξη, να προσπαθήσει να ελαφρύνει την φορολογία στον αγρότη και σε όλους τους άλλους κλάδους και να δώσει κίνητρα για νέες επιχειρήσεις».

Μανώλης Μαρτιμιανάκης, παραγωγός. «Πρέπει να μειωθούν οι εισαγωγές που γίνονται και να φτηνύνουν τα έξοδα που κάνουμε… Τώρα η νέα κυβέρνηση έτσι όπως έδειξε θα πάμε καλύτερα».

Μανώλης Μυλωνάκης, παραγωγός. « Πάνω από 20 χρόνια είμαι στη λαϊκή ερχόμενος από τον Βαρύπετρο. Για τη νέα κυβέρνηση έχω την εντύπωση ότι θα είναι μία από τα ίδια. Είναι νωρίς ακόμα, Θα δείξει…».

Σταύρος Ζώης, πελάτης. « Καλές είναι οι τιμές και βλέπω με συμπάθεια τους παραγωγούς. Από τη νέα κυβέρνηση, όμως, δεν ελπίζω και πολλά πράγματα δεδομένου ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει είναι χαραγμένη από έξω και ούτε οι προγραμματικές της δηλώσεις με έχουν ενθουσιάσει. Ο ελληνικός λαός έχει πάρει μια δεξιά στροφή που είναι λάθος…».

Μανούσος Σταυγιανουδάκης, παραγωγός συνδικαλιστής. «Οι παραγωγοί προσπαθούν να βγάζουν ένα μεροκάματο πολύ μικρό επειδή οι τιμές είναι χαμηλές παρά του ότι όλα τα προϊόντα είναι αρίστης ποιότητας. Τώρα ως αγροτοσυνδικαλιστής που είμαι γνωρίζω τα πράγματα και δεν αισιοδοξώ με τη νέα κυβέρνηση. Η αγροτική πολιτική που θα ακολουθηθεί, δυστυχώς, θα εξαφανίσει τη μικρομεσαία αγροτιά. Προς το παρόν θα δώσουν μερικές επιδοτήσεις, θα… χαϊδέψουν τον παραγωγό και μετά θα του πούνε έρχεται η μεγάλη επιχείρηση να σε αγοράσει ή άμε φαμέγιος της».

Δρακάκης ή Δράκος, παραγωγός. «Έρχομαι 25 χρόνια στη λαϊκή και κάθε χρόνο και χειρότερα είναι τα πράγματα. Από την νέα κυβέρνηση δεν ελπίζω τίποτα, μία από τα ίδια θα είναι και όπως λέει και η παροιμία, “άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”».

Μαρία Τζανεράκη, έμπορος αγροτικών προϊόντων. « Εμπορεύομαι ελληνικά όσπρια Καστοριάς και ξηρούς καρπούς, αλλά η δουλειά έχει πέσει. Με τη νέα κυβέρνηση θέλω να είμαι αισιόδοξη αλλά δεν ξέρω είναι ακόμα αρχή».

Γεώργιος Μπόζης, παραγωγός. « Οι καταναλωτές να προτιμούν τα υπαίθρια προϊόντα και όχι του θερμοκηπίου. Με τη νέα κυβέρνηση πιστεύω ότι θα φτιάξουν τα πράγματα, θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη».

Γιάννης Μανιουδάκης, παραγωγός. «Οι τιμές μας είναι πολύ καλές αλλά τον καταναλωτή τον έχει κερδίσει το παραεμπόριο. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο με τη νέα κυβέρνηση».

Ο κ. Μανώλης, πελάτης. «Από μια αξιολόγηση που έκανα σήμερα διαπίστωσα ότι οι τιμές είναι καλές. Η νέα κυβέρνηση τώρα αν κάνει ότι υποσχέθηκε μπράβο της. Και ακόμα, γνώμη μου είναι, να μειωθούν οι 300 σε 200 και οι αστυνομικοί που φυλάνε τους πολιτικούς να εκτελούν υπηρεσίες προστασίας των πολιτών».

KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com