Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Στη λαϊκή Αγίας Μαρίνας ούτε “σεφτέ” δεν έκαναν χθες

Απελπιστική χαρακτηρίζουν την κατάσταση παραγωγοί και έμποροι της λαϊκής αγοράς στην Αγία Μαρίνα, όπου βρεθήκαμε ξανά χθες κοντά στους ανθρώπους του μόχθου για το μεροκάματο καταγράφοντας εντυπώσεις μετά από σχεδόν έναν μήνα λειτουργίας της υπαίθριας αγοράς στον χώρο αυτό. 

Παραγωγοί και έμποροι θεωρούν ότι η μεταφορά της λαϊκής της Δευτέρας  που έκανε η δημοτική Αρχή από την περιοχή των Δικαστηρίων, Γιαμπουδάκη και Κριτοβουλίδου, στην Αγία Μαρίνα, τους βρίσκει ζημιωμένους. Ενδεικτικά παραθέτουμε τις παρακάτω δηλώσεις από μια λαϊκή αγορά με απόλυτη… ερημιά την οποία αντικρίσαμε το πρωί της Δευτέρας.  

Σταύρος Μαρκουλάκης πρόεδρος του βιοτεχνικού τμήματος: Για πρώτη φορά σήμερα μετά την καραντίνα μπορούσε να συμμετέχει το 100% των μελών μας. Κι ενώ δεν έχει έρθει ούτε το 80% εξ αυτών οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει ακόμα σεφτέ και είναι 9 η ώρα το πρωί. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό τον τόπο, πρέπει να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν τόσα χρόνια κάθε Δευτέρα. Και κάτι ακόμα που θα μας εξασθενήσει περισσότερο οικονομικά. Διαβάσαμε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ότι παρατείνεται ο περιορισμός σε όλες τις λαϊκές αγορές της χώρας, δηλαδή θα δουλεύουμε πάλι οι μισοί την μια φορά και οι άλλοι μισοί την άλλη”.  

Μανούσος Σταυριανουδάκης, παραγωγός κτηνοτροφικών προΪόντων: “ Αυτή είναι η εικόνα σήμερα εδώ στην Αγία Μαρίνα και είμαστε από τις 6 το πρωί δίχως έχουμε πουλήσει ακόμα τίποτα. Πως θα βγάλουμε το μεροκάματο; Και το πιο σημαντικό είναι ότι εμείς οι παραγωγοί κτηνοτροφικών και κηπευτικών προϊόντων  αν δεν πουλήσουμε, η ζημιά είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τους συναδέλφους μας του βιοτεχνικού πάρκου οι οποίοι όπως κι εμάς δεν θα βγάλουν μεροκάκαματο, αλλά εκείνοι τα είδη τους δεν τα χάνουν. Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν…

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com