Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ – Έκθεση Παύλου Σάμιου με θέμα: «Κάθε έργο… μια ιστορία» (Και βίντεο)

 

https://eparxiakofos.gr/erotokritos-touristika-idi-ke-enikiazomena-diamerismata-studio/

image0067

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων φιλοξενεί πολλά έργα του καταξιωμένου εικαστικού καλλιτέχνη Παύλου Σάμιου και προσκαλεί τον κόσμο να προσέλθει στη νέα καλοκαιρινή  παραγωγή του Μουσείου, Παύλος Σάμιος  «Κάθε έργο… μια ιστορία».

Τη δική τους ιστορία διηγούνται 80+1 έργα του Παύλου Σάμιου, που ταξιδεύουν στην Κρήτη με αφορμή την έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έκθεση του Παύλου Σάμιου στον τόπο που γεννήθηκε ο Καζαντζάκης.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι 11 Αυγούστου, παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά έργα από τις τρεις πρόσφατες ενότητες δουλειάς που ο Παύλος Σάμιος δημιούργησε τα τελευταία πέντε χρόνια. Τρις ενότητες που αναδεικνύουν τη σχέση του καλλιτέχνη με την επιθυμία, ενώ η τέταρτη ενότητα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η Δημοτική Πινακοθήκη το πρωί της Παρασκευής επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, από τον πρόεδρο της κ. Γεώργιο Βαρουδάκη: « Σήμερα καλωσορίζουμε τον Παύλο Σάμιο, έναν εξαίρετο εικαστικό, παλαίμαχο των Τεχνών γύρω από την ελληνική ιστορία.  Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και από μικρός ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το σχέδιο βοηθώντας τον πατέρα του στο εργαστήριο παπουτσιών, ενώ αγάπησε και τη θρησκευτική ζωγραφική που τον κέρδισε από πολύ νωρίς για να εργαστεί στη συνέχεια στο εργαστήρι Αγιογραφίας του Διονύση Καρούσου μέχρι τα 18 του χρόνια. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών και σήμερα καθηγητής της. Έχει πραγματοποιήσει 70 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Από την πλευρά του ο Εικαστικός και καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας κ. Παύλος Σάμιος σημείωσε: «Με την έκθεση, “Κάθε έργο… μια ιστορία”, γιατί όντως κάθε έργο είναι μία ιστορία, παρουσιάζω τέσσερις διαφορετικές ενότητες, με την πρώτη  να είναι ένα αφιέρωμα στο γυναικείο γυμνό που είναι από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα και ακολουθούν άλλες τρεις που όλες μαζί φιλοξενούνται εδώ στη Δημοτική Πινακοθήκη ευελπιστώντας ότι θα αρέσουν στους φίλους της Τέχνης».  

Γιάννης Η. Κάκανος

 image0066

 image0064

image0065

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com