Πέμπτη , 20 Ιούνιος 2024

Στα σπίτια τους οι παλιοί πολιτικοί της μεταπολίτευσης…

ma12wtmk

Η πρόσφατη πρόταση του κ. Θεοδωράκη για ένα νέο κίνημα με παλιό πολιτικό κόσμο της μεταπολίτευσης δεν πρόκειται να… καρποφορήσει και αυτό γιατί ότι είχαν να δώσουν οι παλιοί το έδωσαν και να που κατάντησε η χώρα.

Ελπιδοφόρο αέρα αισιοδοξίας δεν θα φέρουν αυτοί που αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων όπως δεν μπορούν να φέρουν και αυτοί που κυβερνούν σήμερα. «Νέο κίνημα σημαίνει νέο κόμμα. Κι εγώ δεσμεύομαι να θυσιάσω το Ποτάμι, αν είναι να γίνει κάτι πραγματικά καινούργιο, ενώ εξυπακούεται ότι δεν είμαι καρφωμένος στην καρέκλα μου» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Ήταν μια χρυσή ευκαιρία ν’ ανασυνταχθεί η χώρα με αρχή της ένα τίμιο μικτό εκλογικό σύστημα με μειωμένη κοινοβουλευτική δύναμη αλλά δεν τολμήθηκε κάτι τέτοιο. Με τη νέα εκλογική νομοθεσία οι κοινοβουλευτικές έδρες θα παρέμεναν (300) τριακόσιες ακόμα και αν υπερψηφιζόταν και εφαρμοζόταν από τις επόμενες εκλογές.  

Για το καλό της πατρίδας μας, όμως, έστω και έτσι όπως εξελίχθηκαν οι πολιτικοί συσχετισμοί χρειάζεται προεκλογική συνεργασία με ανεξάρτητους υποψήφιους και σε κομματικά ψηφοδέλτια. Θα είναι ένα θετικό βήμα για να μην έχει αύξουσα η αποχή. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com