Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ – Παρουσίαση πεπραγμένων νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου

Με την παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία της όμορφης κωμόπολης Περιβολίων του Δήμου Χανίων  η πρώτη δημόσια εμφάνιση του νεοσύστατου Φιλανθρωπικού και πολιτιστικού Συλλόγου “ΓΑΡΙΠΑΣ”. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η γνωστοποίηση των πεπραγμένων του Δ.Σ. καθώς επίσης και της παρέας που ήταν αφορμή από το 2015 να ιδρυθεί ο Σύλλογος. 

Για την εκδήλωση και τον Σύλλογο έκαναν δηλώσεις οι παρακάτω επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:    

Πέτρος Μιχαηλίδης πρόεδρος Κοινότητας Περιβολίων: “ Απόψε είναι η πρώτη παρουσίαση του Πολιτιστικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου Γαρίπας, ένα νεοσύστατο Σωματείο για το χωριό μας, όπου θα παρουσιάσουμε το τεράστιο έργο του Δ.Σ. ενώ θα  κάνουμε και νέες εγγραφές, μελών”. 

Δημήτρης Ποποδάκης, πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου: “Βασικό μέλημα του Συλλόγου μας είναι η στήριξη των συμπολιτών μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε και η ανάδειξη κάποιων Μνημείων πολιτιστικών της περιοχής μας και είμαστε τυχεροί που οι συγκυρίες έχουν φέρει τον κ. Νίκο Χουδαλάκη, αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και ιδρυτή του Συλλόγου μας ο οποίος μας στηρίζει παντοιοτρόπως. Απόψε, λοιπόν, θα παρουσιάσουμε το συνολικό έργο από το 2015  όπου ζυμώθηκε η ιδέα, και προσφέραμε ως παρέα όλοι μέχρι και σήμερα που κλείσαμε ένα χρόνο από την εκλογές για ανάδειξη του Δ.Σ. που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος”.  

Νίκος Χουδαλάκης, ιδρυτής του Συλλόγου: “ Έχω γεννηθεί στο Γαρίπα Περιβολίων, αλλά απουσίαζα 50 χρόνια από το χωριό μου κάνοντας μια αξιόλογη επαγγελματική διαδρομή. Αποφάσισα, όμως να επιστρέψω στις ρίζες μου  ξεκινώντας την πολιτιστική δράση στο χωριό μου το 2015. Ενεργά και μέσα από τον Σύλλογο έχω βέβαια ασχοληθεί  από πέρυσι τον Αύγουστο. ‘Όλα αυτά, όμως τα χρόνια, καταφέραμε συλλογικά σημαντικά πράγματα  έχοντας ανακαινίσει κάποιες παλιές βυζαντινές εκκλησίες, και με την κοινωνική μας προσφορά, δίνουμε κουπόνια σίτισης και βοηθάμε άπορες οικογένειες του χωριού. Θα καθιερώσουμε και μια υποτροφία με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για τον καλύτερο μαθητή μας που θα εισαχθεί σε Πανεπιστήμιο και θα ανέρχεται στα 25.000 ευρώ που θα έχει διάρκεια 4 με 5 έτη όσο διαρκούν οι σπουδές του”. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την  παρουσία τους ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αντώνιος Παπαδεράκης,  ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης με τους αντιδημάρχους Αναστάσιο Αλόγλου και Γιάννη Νικηφοράκη, ο πρόεδρος του ΟΔΗΚΟΙΠ  Στυλιανός Βαλυράκης, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Περιβολίων Νεκτάριος Πετράκης και οι εφημέριοι των δύο Ενοριών Μεταμόρφωσης του Κυρίου π. Σπυρίδων και Αγίας Παρασκευής π. Ιωάννης.

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com