Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

ΣΤΑ ΝΟΠΗΓΙΑ: Ο παραλιακός δρόμος για την Παναγιά θέλει νοικοκύρεμα

 

Ένας παλιός Nαός του 15ου αιώνα αφιερωμένος στην  Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, στην ανατολική παραλία των Νοπηγίων Κισάμου, θα γιορτάσει και φέτος προσελκύοντας εκατοντάδες προσκυνητές, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους θα φτάσουν εκεί. Και αυτό, επειδή ο παραλιακός δρόμος από το σημείο που τελειώνει η άσφαλτος μέχρι την εκκλησία, μια απόσταση περίπου 500 μέτρων εγκυμονεί σε ορισμένα σημεία κινδύνους από τη διάβρωση της θάλασσας αλλά και από τις κατολισθήσεις που γίνονται.

Κάτοικοι της περιοχής που έτυχε να συναντήσουμε εκεί, μας είπαν ότι: « Η φετινή χρονιά αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να γίνουν βασικά έργα στον δρόμο από και προς την Παναγιά της Χόνης ή Μυρτιδιώτισσας, που δεν έγιναν μέχρι σήμερα. Με το τέλος της τουριστικής περιόδου θ’ αρχίσουν στην περιοχή μας οι εργολαβικές εργασίες για να περάσει ο σωλήνας του βιολογικού καθαρισμού. Τα προβλήματα αρχίζουν από το ρέμα ή ποταμού της Χόνης, έτσι λέγεται η περιοχή, όπου τα νερά χειμώνα καλοκαίρι εκβάλουν στη θάλασσα περνώντας πάνω από το οδόστρωμα. Πρέπει να γίνει ένα τούνελ διαφυγής των νερών και λίγο παρακάτω που τελειώνει ο άσφαλτος και αρχίζει ο χωματόδρομος να διαπλατυνθεί όπου χρειάζεται και να πέσει ασφαλτοτάπητας. Να γκρεμιστούν ακόμα κάποια επικίνδυνα βράχια, τα οποία, αν πέσουν σε διερχόμενους, θα θρηνήσουμε θύματα».

Στον προαναφερόμενο ποταμό της Χόνης συναντιόνταν κατά το παρελθόν τα όρια των κοινοτήτων Ραβδούχα, Δραπανιά και Νοχιών. Αργότερα, των Δήμων Μηθύμνης και Κολυμπαρίου και τώρα με την Καλλικρατική νομοθεσία τα όρια των Δήμων Κισάμου και Πλατανιά.

SONY DSC

SONY DSC

Το επικίνδυνο σημείο του δρόμου, στα όρια Κισάμου και Πλατανιά, με τα νερά του ποταμού να διέρχονται πάνω από το οδόστρωμα. Τον χειμώνα είναι αδύνατον να περάσει κανείς…

SONY DSC

Το παλιό εκκλησάκι της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και όψεις του χωμάτινου δρόμου που χρειάζεται το νοικοκύρεμα.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Κάτοικοι της περιοχής, που μας μίλησαν για τα προβλήματα του δρόμου.

29-20130912

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com