Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

ΣΤΑ ΝΕΡΙΑΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ -Σχολική γιορτή αποφοίτησης και απονομής πτυχίων Εσπερινού ΕΠΑΛ

 

  

Με στόχο την ενδυνάμωση της ενδοχώρας δημιουργήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εσπερινού ΕΠΑΛ με την στήριξη του Δήμου Πλατανιά, η Κοινωνική Επιχείρηση Crete Hinterland. 

Η νεοσυσταθείσα επιχείρηση πραγματοποίησε εκδήλωση προχθές το απόγευμα στην έδρα της, στα Νεριανά Πλατανιά και περιελάμβανε την απονομή πτυχίων του ΕΠΑλ και γιορτή Παραδοσιακών Γεύσεων .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και αρκετός κόσμος.

Με δήλωση του στα “Χ,ν.” ο πρόεδρος της επιχείρισης Κοιν.Σ.Επ. Μάνος Ρουμελιωτάκης υπογράμμισε: “ Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, είναι ένας νέος φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας και εμφανίστηκε με τον πρόσφατο Ν.4430/2016. Στην ουσία είναι ένας αστικός συνεταιρισμός με κοινωνικό σκοπό και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Αρχίζουμε, λοιπόν, από αυτό το χωριό που έχει έδρα του την επιχείρηση με αυτοσκοπό να δώσουμε έναν άλλο χαρακτήρα στα χωριά της ενδοχώρας ώστε να αποκτήσουν ξανά τα χωριά μας κίνηση. Να βοηθήσουμε τους μικρούς οικοτέχνες του Δήμου Πλατανιά να ανοίξουν τα φτερά τους και να τους μιμηθούν και οι μαθητές του ΕΠΑΛ.  Ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος και φοίτησα δύο χρόνια στο νυχτερινό ΕΠΑΛ στα τουριστικά επαγγέλματα και είμαι πολύ ευχαριστημένος και αισιόδοξος. Πρέπει να επεκταθεί  ο τουρισμός από τον Β.Ο.Α.Κ.  και στα μικρά ορεινά χωριά με οικοτουρισμό παράλληλα με την παραγωγή τοπικών προϊόντων”. 

Δήλωση επίσης έκανε και ο διευθυντής του νυχτερινού ΕΠΑλ Γιάννης Δαράκης: “Ολοκληρώνεται σήμερα μια χρονιά κι έχουμε την δύναμη και τη χαρά να γιορτάσουμε εδώ στο όμορφο χωριό των Νεριανών μια διπλή γιορτή με διπλό νόημα και αξία. Το ένα έχει να κάνει με την δημιουργικότητα του δημόσιου σχολείου ότι καταφέρνει παρά την δύσκολη περίοδο να δημιουργεί καινοτόμες δράσεις που έχουν ουσία περιεχόμενο και προοπτική και το δεύτερο είναι τον αγώνα των μαθητών και των μαθητριών. Το εσπερινό Λύκειο κάνει την 6η του απονομή και σίγουρα πρέπει να κάνει και ένα απολογισμό. 378 απολυτήρια δόθηκαν στην περιοχή μας που γνωρίζουμε τι σημαίνει απολυτήριο Λυκείου, αναβαθμίζει την προσωπικότητα, βελτιώνει τη θέση του ενδιαφερόμενου στην αγορά εργασίας και περίπου  830 πτυχία στα έξι χρόνια χρόνια που κάνει την απονομή από τα οκτώ χρόνια που λειτουργεί. Απόψε θα δοθούν 230 πτυχία και 68 απολυτήρια Λυκείου”. 

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αντώνιος Παπαδεράκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: “ Σήμερα γίνεται κάτι πολύ σημαντικό εδώ στα Νεριανά το οποίο δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η πρωτοπόρα σκέψη κάποιων καθηγητών του ΕΠΑΛ και πρώτα από όλα του διευθυντού τους Γιάννη Δαράκη και ορισμένων μαθητών του ΕΠΑΛ που δημιούργησαν μία κοινωνική επιχείρηση και για αυτό τον λόγο τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Η επιβράβευση σήμερα και η στήριξη έχει νόημα  για τη δική μου παρουσία ως αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Οικονομίας πέραν των άλλων. Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτές οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην ενδοχώρα του νομού και γενικά όλης της Κρήτης έχουν μια ιδιαίτερη αξία γιατί αναδεικνύουν τα στοιχεία τα οποία εμείς μπορούμε να αναδείξουμε δυναμικά, να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν αλλά να δώσουμε ζωή και στην ύπαιθρο. Ποια είναι αυτά; Τα προιόντα μας, ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας και το φυσικό μας περιβάλλον. Αυτά τα στοιχεία είναι ο πλούτος μας και κάθε πρωτοβουλία που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και σε αυτή κινείται η Κοιν.Σ.Επ. των νέων αυτών ανθρώπων  είναι πολύ σημαντική και πρέπει να στηριχθεί γιατί δίνει το μήνυμα της βιώσιμης ανάπτυξης της ενδοχώρας, της αυθεντικότητας σε αυτές τις πρωτοβουλίες και το στίγμα της συνεργασίας των ανθρώπων για να παίρνουν τέτοιες καινοτόμες πρωτοβουλίες γιατί μόνο μέσα από την συνεργασία μπορούν να γίνουν αυτά τα πράγματα”. 

Από μεριάς του ο οικοδεσπότης δήμαρχος του Δήμου Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης σημείωσε ότι “ Σήμερα εδώ στην απονομή των πτυχίων και των διπλωμάτων των αποφοίτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά μάς δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσουμε για άλλη μία χρονιά όχι μόνο την μεγάλη συμμετοχή που δίνει και την επιτυχία του εγχειρήματος του Δήμου Πλατανιά να δημιουργήσει το Εσπερινό ΕΠΑΛ πριν από μερικά χρόνια, αλλά ταυτόχρονα την ανάγκη που υπήρχε προκειμένου πάρα πολλοί μαθητές να αποκτήσουν τα διπλώματα που είχαν τόσο πολύ ανάγκη για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Παράλληλα όμως δίδεται και μία ευκαιρία και υπάρχει και η κοινωνική διάσταση, δηλαδή όλοι οι μαθητές αλλά και οι απόφοιτοι του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά μέσα από μια πραγματικά εμπνευσμένη καθοδήγηση του διευθυντού τους Γιάννη Δαράκη αλλά και της ομάδας των καθηγητών που υποστηρίζουν όλες τις δραστηριότητες τις εκπαιδευτικές,  τις κοινωνικές και τις περιβαλλοντικές του ΕΠΑΛ, μας δίνουν ένα πολύ σοβαρό παράδειγμα για την άψογη λειτουργία ενός δημοσίου σχολείου.σήμερα στη χώρα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε με κάθε τρόπο ενισχύσει αυτή την προσπάθεια ακόμα και με την Κοιν.Σ..Επ. που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία  του ΕΠΑΛ προκειμένου να ενισχύσουμε και  την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και να δίνουμε και ευκαιρίες στους αποφοίτους του Εσπερινού ΕΠΑΛ για επαγγελματική αποκατάσταση”. 

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την όμορφη γιορτή η οποία περιέκλειε παραδοσιακή μουσική, κεράσματα και πώληση αγροτικών προϊόντων. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος   

Η μεγαλύτερη σε ηλικία μαθήτρια που αποφοίτησε φέτος από το Εσπερινό Λύκειο είναι η κα Αικατερίνη Μωραιτάκη ετών 69.”Όταν έπρεπε να σπουδάσω τα χρόνια ήταν δύσκολα και τώρα που μεγάλωσα εκπλήρωσα την εφηβική μου επιθυμία, αποφοίτησα στα 69 από το Λύκειο και του χρόνου θα συνεχίσω σε άλλη ειδικότητα επειδή είμαι πολύ χαρούμενη από τους καθηγητές και την διεύθυνση του ΕΠΑΛ”. .

 

Στράτος Κουντουράκης ετών 23 “ Μετά από τρία χρόνια κατόρθωσα να πάρω το πτυχίο μου από το ΕΠΑΛ με τους εξαιρετικούς καθηγητές μας”.  

 

Μαρία Δεσποτάκη. “ Ο άνδρας μου τελείωσε πριν από τρία χρόνια και είπα να σπουδάσω κι εγώ. Έχουμε δύο μεγάλα παιδιά, η κόρη μου είναι 22 χρονών  και ο γιος μου 20. Είμαι πολύ ευτυχισμένη και ευχαριστώ τον διευθυντή μας και όλους τους καθηγητές”.  

……………………………………………………………………………………………………………

Παραθεριστική απόλαυση στα studios Erotokritos αντικριστά με την ιστορική νησίδα Θοδωρού Αγίας Μαρίνας Χανίων 

Διανύοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας τα μικρά πολυτελέστατα διαμερίσματα μας με την επωνυμία Ερωτόκριτος, Studios Erotokritos, στο όγδοο χιλιόμετρο του κεντρικού δρόμου Χανίων Πλατανιά, θα μας βρείτε στην αρχή της Αγίας Μαρίνας με την θαυμάσια αμμώδη και μεγάλη σε έκταση παραλία της έχοντας αντικριστά το ιστορικό νησάκι Θοδωρού. Οι τιμές μας, όπως και στις προηγούμενες χρονιές, εξακολουθούν να παραμένουν φιλικές τόσο για την διαμονή σας όσο και στα είδη του καταστήματος μας με την ίδια ονομασία.  Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας. Καλές διακοπές. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Τηλ. 6906020120

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com