Σάββατο , 2 Μαρ 2024

ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χαράτσι…

 
Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε χθες, στις 10 το πρωί, στα Γραφεία της Δ.Ε.Η., στη Λίμνη Τσόντου, στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία κατοίκων Νέας Χώρας και Χαλέπας για τα καθιερωμένα χαράτσια και τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που γίνονται σε καταναλωτές επειδή δεν έχουν να πληρώσουν… 

Εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Χώρας, το μέλος Σοφία Παπαδοπούλου δήλωσε τα εξής: “ Έχουμε έρθει εδώ ανταποκρινόμενοι και στο κάλεσμα άλλων συνελεύσεων σχετικά με τα χαράτσια της Δ.Ε.Η., επειδή, όπως λέει η παροιμία, εδώ στην Ελλάδα δεν είναι « τίποτα μονιμότερο του προσωρινού». Μας είχαν πει ότι θα φύγουν, αλλά τα χαράτσια συνεχίζουν να μπαίνουν μέσα στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η., αιτία που αυτήν την κατάσταση δεν μπορεί να τη δεχτεί άλλο η φτωχολογιά. Η κρίση του συστήματος, που βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Η παραπέρα μείωση των μισθών, το νέο φορολογικό, που ρίχνει στις πλάτες μας κι άλλα βάρη, οι μειώσεις των συνταξιούχων, η μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα και μόνο γι’ αυτούς που έχουν, τα χαράτσια είναι κάποια από αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Οι νόμοι που ψηφίζει η συγκυβέρνηση μαζί με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζουν ταφόπλακα σε όλα τα δικαιώματα που είχαμε κατακτήσει. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνει ο λαός, οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς όλο και πληθαίνουν. Οργανώνουμε, λοιπόν, την αντίσταση μας στη γειτονιά και στους χώρους δουλειάς, μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές και τα Σωματεία μας για δουλειά για όλους, για δωρεάν παροχή υγείας, για μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικογενειών  τους, για να μη διακοπεί κανένα ρεύμα, καμία οικογένεια χωρίς τρόφιμα και θέρμανση. Καμιά υποταγή, κανένας φόβος, καμιά άλλη θυσία…”.

 
Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου απάντησαν όσοι ρωτήθηκαν από τους συγκεντρωμένους. Ενδεικτικά καταγράφουμε τη δήλωση ενός κατοίκου της Χαλέπας, του Γεωργίου Παπαδάκη, για τη διακοπή ρεύματος εδώ και μήνες στο σπίτι του: “ Έχουν γίνει πάρα πολλές διακοπές ρεύματος, μεταξύ αυτών και μάλιστα για 8ο μήνα είμαι κι εγώ. Το ρεύμα είναι κομμένο στο σπίτι μου από τις 24 Αυγούστου 2012 και οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται με τελευταίο ποσό έναντι τον Φεβρουάριο  (4.330) τέσσερις χιλιάδες τριακόσια τριάντα ευρώ, μόνο το ρεύμα, χωρίς τα χαράτσια από (2.200) δύο χιλιάδες διακόσια ευρώ που ήταν το ποσό όταν έγινε η διακοπή. Κι όταν ρώτησα τον προϊστάμενο  κ. Ζερβουδάκη γιατί, έλαβα την απάντηση ότι αυτή είναι η πάγια τακτική της Δ.Ε.Η., και ότι δεν μπορεί να γίνει διακοπή του ρεύματος με μονομερή καταγγελία της σύμβασης μεταξύ καταναλωτή και Δ.Ε.Η. εκ μέρους του καταναλωτή, αλλά μόνο εκ μέρους της ΔΕΗ και μετά την παρέλευση εξαμήνου. Η Δ.Ε.Η., όμως, έχει και πελάτες, ιδιοκτήτες μεγάλων ξενοδοχείων που ορισμένοι εξ αυτών χρωστούν πολλές χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν τους κόβει το ρεύμα. Πρόκειται δηλαδή για μια σκανδαλώδη εύνοια..”.


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com