Ανακοίνωση

Αγροτικός Αύγουστος 2018 Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη

_DSC0947

 

Πλήθος κόσμου, κατέκλυσε και φέτος την ιστορική Πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται), για τα εγκαίνια του Αγροτικού Αυγούστου 2018  των οποίων τίμησε με την παρουσία του ο αγαπητός στην συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού μας, περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την όμορφη βραδιά της 20ης κατά σειρά έκθεσης, στην οποία συμμετείχαν 40 εκθέτες από τον Νομό και την υπόλοιπη Κρήτη, προβάλλοντας  τις νοστιμιές της τοπικής παραγωγής.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Για πρώτη χρονιά συμμετείχε μόνη της η Περιφέρεια Κρήτης, προβάλλοντας τον αγροτικό τομέα και την συνιστώσα του, που αφορά την οικοτεχνία. Παράλληλα την ημέρα εγκαινίων η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, προσφέρθηκε δωρεάν να μαγειρέψει για τον κόσμο.

ΔΗΛΩΣΗ  ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ

«Είναι μια σημαντική διοργάνωση που εγκαινιάζεται σήμερα, αποτελώντας πλέον θεσμό και είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός η συνάντηση των φορέων της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας, των παραγωγών, των ανθρώπων του πολιτισμού, των εμπόρων και των καταναλωτών στην 20η διοργάνωση του θεσμού, που διαρκώς ενδυναμώνεται και προωθεί τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου. Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 38 με τοπικά προϊόντα από την κρητική γη» υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης για να επισημάνει ότι «ο Αγροτικός Αύγουστος, εδώ στα Χανιά, διαχρονικά αποτελεί πηγή ενημέρωσης για τον γεωργικό κόσμο και ένα εργαλείο προώθησης του εμπορίου στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, αφού φέρνει κοντά παραγωγούς, μεταποιητές, πωλητές, αγοραστές, εκθέτες και επισκέπτες με στόχο την επίτευξη καλύτερων εμπορικών σχέσεων μεταξύ τους.

Συνάμα, συντελεί στην ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων, στη διάδοση νέων τεχνολογιών με αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης η οποία πρωτοπορεί σε επίπεδο χώρας μέσα από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης, τα προγράμματα και τις συνεργασίες που αναπτύσσει. Επισημαίνοντας ότι «από την ίδρυση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης μέχρι και σήμερα, που η λειτουργία της αναβαθμίζεται και διευρύνεται, έχουμε επενδύσει στο τρίπτυχο της ποιότητας, της ταυτότητας και της  ανταγωνιστικότητας.

Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, ενισχύουμε την ταυτότητά τους μέσα από την καθιέρωση ενός ισχυρού ονόματος, εφαρμόζουμε οριζόντιες πολιτικές για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστική θέση των ντόπιων παραγωγών, των εμπόρων και των μεταποιητών.

Την ίδια στιγμή, θέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας και το ζήτημα της πιστοποίησης, καθώς σήμερα εκατομμύρια καταναλωτές στην Ευρώπη και τον κόσμο στρέφονται προς τα πιστοποιημένα προϊόντα.

Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και εντείνεται, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή μας στον Αγροτική Αύγουστο, μια διοργάνωση που αποδεικνύει πως ο αγροτικός κόσμος, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αξιοποιεί με σταθερό βηματισμό τα πλεονεκτήματα και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς».

Δήλωση δημάρχου Σφακίων Γιάννη Ζερβού

«Ο Αγροτικός Αύγουστος είναι πλέον ένας πετυχημένος θεσμός και αυτού του είδους οι εκδηλώσεις δίνουν τη δυνατότητα στους ντόπιους παραγωγούς να προβάλλουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Ζητούμενο είναι να διευρύνουμε την διάθεσή τους και σε άλλες αγορές, με βασική προϋπόθεση να είναι ως Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Τα Σφακιά συμμετέχουν με πέντε περίπτερα προβάλλοντας αγνά πιστοποιημένα προϊόντα μελισσοκομίας, αρτοποιίας και τυροκομίας».

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

«Βρισκόμαστε εδώ στην Πλατεία 1866 για να γιορτάσουμε την πρώτη μέρα έναρξης του Αγροτικού Αυγούστου 2018», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας για να συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «είναι η 20η χρονιά στα Χανιά που συνεχίζεται αυτός ο σημαντικός θεσμός κι εμείς από την αρχή της θητείας μας μεταφέραμε την έκθεση σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης επιμένοντας στην ποιότητα, δηλαδή τη συμμετοχή μόνο εκθετών που έχουν αποκλειστικά κρητικά τυποποιημένα και πιστοποιημένα προϊόντα. Αυτά  πρέπει  να προωθήσουμε, αυτά έχουν προστιθέμενη αξία και αυτά είναι που μπορούν να φτάσουν σε κάθε άκρη του κόσμου και το κάνουμε πράξη. Οι εκθέτες πλησιάζουν τους 40 και έχουν εγκατασταθεί και από τις δύο πλευρές της ορθογώνιας πλατείας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, που στηρίζουν αυτή την διοργάνωση του Δήμου και βεβαίως ευχαριστούμε και όλους τους εκθέτες που συμμετέχουν».

Δήλωση αντιπροέδρου ΕΒΕ Χανίων Χρήστου Τσοντάκη

«Για ακόμη μια χρονιά, ο Αγροτικός Αύγουστος είναι γεγονός! Με πλούσιες δράσεις και εκδηλώσεις, περίπτερα παραγωγών και εκθετήρια τοπικών προϊόντων, “υπόσχεται” να μας χαρίσει, όπως κάθε χρόνο, υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις», υπογράμμισε ο κ. Τσοντάκης για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι «φέτος το θέμα του Αγροτικού Αυγούστου είναι “η πιστοποίηση της παράδοσης”, ένας όρος για τον οποίο πασχίζουμε και προσπαθούμε με ενωμένες δυνάμεις να διαφυλάξουμε! Άλλωστε, ο πλούτος μας είναι το προϊόν που γεννά ο τόπος μας! Αυτή είναι η βιτρίνα μας, αυτή είναι και η αξιακή μας διαφορά σε σχέση με άλλους προορισμούς μαζικών και μη παραγωγών. Έτσι, η προστασία και ανάδειξη του τοπικού προϊόντος είναι ένα στοίχημα, το οποίο θέλουμε να κερδίζουμε καθημερινά. Ο Αγροτικός Αύγουστος, που πλέον έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας, φέρνει κοντά τον παραγωγό με τον επισκέπτη του νομού μας, αναδεικνύει την κουλτούρα μας και την παράδοσή μας, αποκτά το δικό του brand name, δημιουργεί μελλοντικές προσδοκίες, κάτι που όλοι οφείλουμε να δούμε σοβαρά και επί της ουσίας».

Δήλωση Κώτσογλου

«Μια εκδήλωση για τον Πρωτογενή Τομέα, ένα τομέα που συντρόφευε και συντροφεύει τον Ελληνικό Πολιτισμό από την γέννησή του, έναν τομέα που έχει τεράστια σημασία για την Κρήτη, αλλά ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια, αφού όλοι θα θέλαμε, στο μέλλον, η σφραγίδα “Κρητικό Προϊόν”  να σημάνει πολλά για κάθε καταναλωτή στην υφήλιο. Ακόμα κι αν έχουμε εν μέρει, αποτύχει σ’ αυτό, ακόμα κι αν διαφωνούμε για τον τόπο, τον τρόπο και τα οφέλη του Αγροτικού Αυγούστου, παραμένει μια Αγροτική Γιορτή και ως τέτοια πρέπει να την  αποθεώνουμε. Φέτος, η θεματική αναφορά της Περιφέρειας Κρήτης, στην Οικοτεχνία, ανέδειξε μια ακόμα σημαντική πτυχή και τον εντυπωσιακό τρόπο, για το πώς η Κρητική οικεία μπορεί να παράξει  θαύματα γεύσης ώστε, “ η διατροφή μας να είναι το φάρμακό μας και το φάρμακο μας η διατροφή μας”. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, την Περιφέρεια Κρήτης, και τους υπαλλήλους της Π.Ε.Χ. που την στελεχώνουν με τον καλύτερο τρόπο…».

 

P1020546

_DSC0911 _DSC0915 _DSC0916 _DSC0920 _DSC0921 _DSC0923 _DSC0926 _DSC0928 _DSC0929 _DSC0930 _DSC0931 _DSC0933 _DSC0934 _DSC0935 _DSC0936
_DSC0944 _DSC0945

 _DSC0952

 

P1020545_DSC0955 _DSC0957 _DSC0963 _DSC0967 _DSC0969 _DSC0971 _DSC0978 _DSC0980 _DSC0981 _DSC0983 _DSC0987 _DSC0988 _DSC0990 _DSC0992 _DSC0994 _DSC0995 _DSC0998 _DSC0999

P1020550

KAKANOS_N-EW_CARD-Μεγάλο-μέγεθος-

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com