Κυριακή , 21 Ιούλιος 2024

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: Ναοί και οδοί χωρίς προβλέψεις για τις ανάγκες του μέλλοντος

 

Λάθη και παραλείψεις περασμένων χρόνων που αφορούν κυρίως το σχέδιο πόλης και ορισμένες εκκλησίες είναι ανάγκη να διορθωθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Επεμβάσεις πρέπει να γίνουν και σε κεντρικές οδούς που στερούνται πεζοδρόμησης. Στην περίπτωση τώρα του  Ιερού Ναού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, που θεμελιώθηκε αρχές της δεκαετίας του 1950 δεν προβλέφτηκαν οι ανάγκες του μέλλοντος. Προβλήματα, όμως, σε εξωτερικούς χώρους έχουν δυστυχώς κι ορισμένοι άλλοι Ναοί, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον δεύτερο Ενοριακό Ναό της Νέας Χώρας, την Αγία Αικατερίνη.

Εξωτερική όψη με τον περικαλλή Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

 

Εξωτερική όψη του Ναού της Αγίας Αικατερίνης στη Νέα Χώρα με μοναδική πρόσβαση την προβληματική στενή και χωρίς πεζοδρόμηση αλλά και με πολλές λακκούβες οδό, Ιωάννη ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ.

 

Η συμβολή της οδού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου με την κάθετη οδό Σάκη Καράγιωργα στερούνται πεζοδρομίων ενώ είναι διπλής κατεύθυνσης και έχουν μεγάλη κυκλοφορία.

 

 

Η οδός Ακρωτηρίου από την Κάτω Σούδα μέχρι την συμβολή της με την πύλη της 5ης Μεραρχίας Κρητών καθώς επίσης και με την οδό Σάκη Καράγιωργα. Τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα ενώ η περιοχή είναι κατοικημένη. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com