Τετάρτη , 29 Μάϊος 2024

ΣΤ’ ΑΣΚΥΦΟΥ: Η συνάντηση του συνδυασμού του Γιάννη Ζερβού

Με την αισιοδοξία για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στη δημοτική περιφέρεια Σφακίων, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ζερβός που θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης στην ταβέρνα “Τα κλειδιά του παραδείσου” στ’ Ασκύφου, τον συνδυασμό του, τον οποίο απαρτίζουν παλιά έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης αλλά και νέα πρόσωπα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός αναφέρθηκε στην επιτυχή εκτέλεση των έργων της δημοτικής Αρχής,  των οποίων, ορισμένα είχαν δρομολογηθεί από τον προκάτοχο του, νυν αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη τον οποίο ευχαρίστησε.

Στη συνέχεια ο κ. Ζερβός με δήλωσή του υπογράμμισε: «Πραγματοποιούμε απόψε την πρώτη συνάντηση των στελεχών της δημοτικής αγωνιστικής συνεργασίας Σφακίων με σκοπό την νίκη στις επερχόμενες εκλογές και επίσημα ξεκινάμε την προσπάθειά μας με  παλιά δοκιμασμένα στελέχη πλαισιωμένα και με νέα. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε το όραμα που έχουμε σχεδιάσει για το Δήμο με αρκετά έργα τα οποία έχουν δημοπρατηθεί όπως οδοποιίες, αναπλάσεις, αθλητικές υποδομές και έργα ύδρευσης. Θα συνεχίσουμε έτσι την δημιουργική πορεία που έχουμε χαράξει τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας επ’ ωφελεία των δημοτών μας και του τόπου μας», για να αναφερθεί στη συνέχεια χαρακτηρίζοντας ως ευρηματικό έργο για τον τόπο και όχι μόνο της αποκατάστασης του φρουρίου του Φραγκοκάστελλου, επισημαίνοντας: «Το έργο περιλαμβάνει αποκατάσταση της τοιχοποιίας και των εσωτερικών στρατώνων, που σκοπό έχουν να αξιοποιηθούν σαν Μουσείο με αντικείμενα της εποχής. Το έργο αυτό θα δώσει μία περαιτέρω ώθηση στην επισκεψιμότητα της περιοχής και είναι εξασφαλισμένο για την χρηματοδότηση στην πρώτη φάση από την περιφέρεια Κρήτης με ύψος δαπάνης ενός εκατομμυρίου ευρώ. Οι εργασίες ήδη έχουν ξεκινήσει».

Ο κ. Ζερβός αναφέρθηκε επίσης και σε ένα άλλο έργο που ξεκίνησε και όπως είπε είναι «η αποκατάσταση και η θεραπεία των πληγών που σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, είχαμε ειδικότερα στην περιοχή του Βουβά και των Νομικιανών Σφακίων από τη θεομηνία αιτία που κηρύχτηκε ο Δήμος  σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης με δαπάνη ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Και με βάση ακόμα τα πρόσφατα γεγονότα πάλι από έντονα καιρικά φαινόμενα ο Δήμος μας συνεχίζει να είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο διεκδικώντας περαιτέρω χρηματοδοτήσεις για την εξασφάλιση περισσότερων παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των επί πλέον ζημιών».

Ο ίδιος συνεχίζοντας επαίνεσε δραστηριότητες προηγούμενων δημοτικών Αρχών επισημαίνοντας ότι «ο Δήμος έχει μια φυσική συνέχεια και συνέπεια. Ορισμένα πράγματα που υλοποιήσαμε εμείς την προηγούμενη δημοτική περίοδο και την τωρινή είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές και ήδη και από τον νυν δημοτικό σύμβουλο και προηγούμενο δήμαρχο, αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη», για να τονίσει λέγοντας «όπως κι εμείς θα αφήσουμε κάποια πράγματα τα οποία σήμερα οραματιζόμαστε και δρομολογούμε γιατί θεωρούμε δεδομένο ότι θα επανεκλεγούμε και θα τα υλοποιήσουμε, αλλά  θα αφήσουμε κι εμείς μία παρακαταθήκη για την μεθεπόμενη δημοτική Αρχή».

Τελειώνοντας ο κ. Ζερβός  επεσήμανε ότι «μαζί μας απόψε είχαμε τον Σήφη τον Μανουσογιάννη πρώην πρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Σφακιανών, τον πρώην δήμαρχο Σφακίων Γιάννη  Μπραό και παλαιούς δημοτικούς συμβούλους εκ των οποίων μάλιστα κάποιοι στρατεύονται και ενεργοποιούνται στην προσπάθειά μας για την επόμενη μέρα, οπότε έχουμε ένα πάντρεμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων οι οποίοι συνεχίζουν μαζί μας, και μόνο δύο από το τωρινό δημοτικό συμβούλιο δεν θα είναι επειδή συμμετέχουν στον άλλο συνδυασμό. Μαζί μας έχουμε ακόμα και το σύνολο σχεδόν των προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων. Αυτό, λοιπόν, δείχνει ότι υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης, υπάρχει μια συνέργεια, μια προσπάθεια η οποία και θα συνεχιστεί».

 Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Untitled-2

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com