Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Σκέψεις του Πάπα να υπάρξουν και έγγαμοι κληρικοί

Πάπας είναι ο Επίσκοπος Ρώμης και ο ηγέτης της παγκόσμιας Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά είναι επίσης ο τίτλος τιμής που φέρει ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 

Στη σύγχρονη όμως εκκλησιαστική ορολογία επικράτησε να χαρακτηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά ο επίσκοπος της Ρώμης και ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε όλο τον κόσμο.   

Προφανώς, επειδή κατά διαστήματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταστάσεις σεξουαλικών ενεργειών που προβληματίζουν τους πιστούς, ο σημερινός ηγέτης των απανταχού Ρωμαιοκαθολικών , σύμφωνα με πληροφορίες από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τόνισε πρόσφατα σε Αργεντίνους δημοσιογράφους ότι «στο μέλλον η οδός, για το θέμα της αγαμίας των κληρικών, θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση ενός “διπλού κανόνα”, όπως συμβαίνει στις Ανατολικές Εκκλησίες», με αναφορά στην αγαμία των επισκόπων και στον έγγαμο βίο των απλών ιερέων για να επισημάνει ακόμα μεταξύ άλλων τα εξής: «Αν ένας ιερέας δεν ξέρει να συνεργάζεται με τις γυναίκες, δεν είναι ώριμος, κάτι του λείπει». 

Εμείς εδώ από το μικρό μας δημοσιογραφικό μετερίζι επικροτούμε κάθε προοδευτική σκέψη ούτως ώστε να εκλείψει ο αναχρονισμός και από την Εκκλησία. Ταυτόχρονα, όμως πιστεύουμε τόσο για την Ρωμαιοκαθολική όσο και την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία πώς οι χειροτονίες των κληρικών πρέπει να τελούνται εφόσον έχουν συμπληρώσει το εικοστό ένατο (25) έτος της ηλικίας τους.

Το “Επαρχιακό φως”  

……………………………………………………… 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com