Πέμπτη , 1 Ιούνιος 2023

Συνάντηση αποφοίτων του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Χανίων

 

Αναμνήσεις από τη σχολική ζωή “ξύπνησαν” ξανά σε όσους βρέθηκαν στη  δεύτερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του για να θυμηθούν τα παλιά όμορφα μαθητικά τους χρόνια.

Η εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με προσευχή και ευλογία από κληρικό απόφοιτο του Πολυκλαδικού για να συνεχιστεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με  καλωσόρισμα από τον νέο διευθυντή του Λυκείου κ. Δερμιτζάκη, χαιρετισμούς και άλλα δρώμενα.

Η διοργάνωση έγινε με την εποπτεία των προέδρων των δεκαπενταμελών συμβουλίων των ετών ως το 1999 και του μακροβιότερου διευθυντή κ. Τσουρουπάκη, ενώ  περιλάμβανε άφθονο φαγητό, ποτό και πολλή μουσική με συγκροτήματα, τραγουδιστές με συμμετοχή και απόφοιτων του Πολυκλαδικού.

Μιλώντας μας νωρίτερα ο κ. Τσουρουπάκης, υπογράμμισε ότι « σήμερα έχουμε μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια από την ίδρυση του Πολυκλαδικού Λυκείου Χανίων με πρώτη σχολική χρονιά λειτουργίας του το 1985-1986. Με την εκδήλωση αυτή θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, παλιοί μαθητές και εκπαιδευτικοί που ήταν πάρα πολλοί επειδή το Πολυκλαδικό ήταν ένα σχολείο στα δέκα μεγαλύτερα όλης της Ελλάδας την περίοδο που λειτουργούσε και το λέω αυτό επειδή τα Πολυκλαδικά Λύκεια σαν θεσμός σταμάτησαν να λειτουργούν το 1997. Επανήλθαν τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ με το κτηριακό αυτό συγκρότημα να λειτουργεί, πλέον, ως Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου».

Ο ίδιος επεσήμανε: «Στην εκδήλωση μας θα παρουσιαστεί από μαθητές της Α΄ τάξης το ιστορικό του σχολείου με φωτογραφικό υλικό που βρήκαν από το αρχείο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κέρασμα που είναι προσφορά παλιών μαθητών και σημερινών επαγγελματιών στην πόλη καθώς και μουσική με γνωστούς καλλιτέχνες ανάμεσα τους και παλιοί μαθητές. Συνταξιοδοτήθηκα το 2009 και διατηρώ άριστες σχέσεις με τους μαθητές μου, οι οποίοι, με τιμούν και είναι για μένα μεγάλη ικανοποίηση». 

Η αντιδήμαρχος Χανίων κυρία Βαρβάρα Περάκη έχοντας θητεία στο σχολείο ως καθηγήτρια  δήλωσε: «Στο Πολυκλαδικό ήρθα τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του και το μεγαλύτερο μέρος της εκπαιδευτικής μου πορείας το έχω δουλέψει εδώ. Ήμασταν καθηγητές φίλοι με τους μαθητές και μιλάμε για ένα τεράστιο πείραμα εκπαιδευτικό για το οποίο μου έμεινε η απορία γιατί διακόπηκε ενώ κάποια στιγμή φτάσαμε να έχουμε χίλιους μαθητές και είμαστε το μεγαλύτερο σχολείο της Κρήτης. Ήταν ένα σχολείο που είχε όραμα, είχε ελπίδα, ήρθαμε εδώ αποφασισμένοι να δουλέψουμε ενώ κανείς δεν μας επέβαλλε διευρυμένο οράριο και δουλεύαμε πάρα πολλές ώρες με πάθος είχαμε ένα είδος ιερής μανίας παρά τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Ήταν ένα σχολείο το οποίο κυρίως διακήρυξε την ισότητα ανάμεσα στους μαθητές και ήταν από τα πρώτα σχολεία που ανέπτυξε μεγάλη πολιτιστική δράση. Όσοι πέρασαν από εδώ είναι σήμερα άνθρωποι ενεργοί πολίτες στα Χανιά και από τα επαγγελματικά τους πόστα συνεργαζόμαστε  μαζί τους προσφέροντας σε αυτή την πόλη που αγαπάμε».

Η φιλόλογος  καθηγήτρια της Α’ Λυκείου κα Μυρσίνη Χλιαουτάκη δήλωσε ότι « είμαι νέα καθηγήτρια στο σχολείο, αλλά υπηρετώ την εκπαίδευση δώδεκα χρόνια. Σήμερα αισθάνομαι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για τα 30 χρόνια μικτής λειτουργίας του σχολείου από το οποίο έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες άνθρωποι που παίζουν σημαντικό ρόλο στην τοπική κοινωνία  και εξακολουθεί να είναι ένα σχολείο με πολλές δραστηριότητες για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι. Μαθητές μου της Α’ Λυκείου θα παρουσιάσουν μια εργασία για την ιστορία του σχολείου που έγινε στο πλαίσιο ενός υποχρεωτικού μαθήματος που λέγεται ερευνητική εργασία».

Γιάννης Η. Κάκανος

eparxiakofos.gr_image0039

Ο κ. Τσουρουπάκης έχοντας αριστερά τον κ. Παναγιώτη Αντωνακάκη παλιό μαθητή και αριστερά τον νέο  διευθυντή του Λυκείου  κ. Ελευθέριο Δερμιτζάκη με τη σύζυγό του κα Αλεξάνδρα Κουρουτάκη.

eparxiakofos.gr_image0052

eparxiakofos.gr_image0041

Η καθηγήτρια κα Μυρσίνη Χλιαουτάκη περιστοιχισμένη από μαθητές της

eparxiakofos.gr_image0035

Παλιός απόφοιτος της σχολικής χρονιάς 1994 ο Κυριάκος Κογχυλάκης που είπε: «Από την τάξη μας αποφοιτήσαμε 17 και οι 14 πετύχαμε σε Ανώτερες Σχολές. Είχαμε εκπαιδευτικούς αστέρια και διευθυντή και πατέρα μας τον αγαπητό μας για πάντα κ. Τσουρουπάκη».

eparxiakofos.gr_image0032

eparxiakofos.gr_image0046

eparxiakofos.gr_image0045

eparxiakofos.gr_image0036

eparxiakofos.gr_image0056

eparxiakofos.gr_image0058

eparxiakofos.gr_image0057

eparxiakofos.gr_image0059

eparxiakofos.gr_image0061

eparxiakofos.gr_image0062

eparxiakofos.gr_image0063

eparxiakofos.gr_image0064

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση

KAKANOS_AYTOKOLLHTA4

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com