Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Σεβασμό στις διαγραμμίσεις διάβασης πεζών…

Για τον σημαντικό ρόλο των σωστών διαγραμμίσεων αναφερθήκαμε επανειλημμένα ευελπιστώντας σε διορθωτικές παρεμβάσεις που αφορούσαν  κυρίως τις διπλές συνεχόμενες διαγραμμίσεις σε διασταυρώσεις. 

Σήμερα, επανερχόμαστε στο θέμα έχοντας επίκεντρο, τις διαγραμμίσεις διάβασης πεζών στα σημεία όπου δεν υπάρχει φωτεινή σηματοδότηση. Εκεί υπάρχουν οι κατακόρυφες πληροφοριακές πινακίδες (Π-21) μαζί με τις πλατιές λωρίδες λευκού χρώματος οι οποίες είναι παράλληλες προς τον άξονα της κεντρικής οδού οριοθετώντας έτσι τον χώρο που πρέπει να κινηθούν οι πεζοί έχοντας προτεραιότητα έναντι των οχημάτων. 

Ενδεικτικά παραθέτουμε αυτή την φωτογραφία από την διασταύρωση της οδού Κυδωνίας με την οδό Καραϊσκάκη. Οι δύο πεζοί (άνδρας και γυναίκα) ενώ έχουν αρχίσει να περπατούν στην διαβάση με την πινακίδα (Π-21), σταματούν για να περάσει το διερχόμενο όχημα, ενώ έπρεπε να είχε συμβεί το αντίθετο. 

Ηλίας Ι. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com