Παρασκευή , 31 Μαρ 2023

Σενάριο πυρκαγιάς με άμεση επέμβαση στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στα Χανιά

DSC00864wtmk

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σενάριο μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε αμέσως μετά τον  συναγερμό που άρχισε να ηχεί σήμερα πριν το μεσημέρι στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» υψίστης ασφαλείας στην Αγιά.

Στον χώρο των φυλακών βρέθηκε από νωρίς και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος παρακολούθησε τις εξελίξεις, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια στα Μ.Μ.Ε. ότι « με την ευκαιρία αυτής της άσκησης και με την πρωτοβουλία που πήρε ο διευθυντής των φυλακών κ. Γεώργιος Κονταξάκης παρακολούθησα την εξέλιξη της που  προέρχεται από μια σωστή πρωτοβουλία. Πρέπει να υπάρχει άμεση επέμβαση αν χρειαστεί στη φυλακή που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Χανίων και μας ενδιαφέρει η σωστή λειτουργία της, τα θέματα ασφάλεια,ς αλλά μας ενδιαφέρει βεβαίως να διευκολύνουμε και το προσωπικό της φυλακής στο έργο τους καθώς επίσης και ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τους ίδιους τους φυλακισμένους. Συγχαρητήρια για την ετοιμότητα σε όλες τις Υπηρεσίες, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Αστυνομία και ιδιαίτερα τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι βρίσκονται πάντα παρόντες όπου τους χρειαστούμε σε εθελοντική βάση».

Η υποδιοικητής του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων Μαρία Ευτυχιάδου δήλωσε: «Η Υπηρεσία μας κλήθηκε να συμμετάσχει σε άσκηση που διοργάνωσαν οι φυλακές Χανίων, το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε πυρκαγιά στον χώρο των μαγειρείων και απεγκλωβισμό δύο ατόμων. Επειδή είναι φυλακές υψίστης ασφαλείας το σενάριο προέβλεπε ότι είχε βραχυκυκλώσει το σύστημα γιατί όλα λειτουργούν ηλεκτρονικά και γι’ αυτό τον λόγο αναγκαστήκαμε να εισέλθουμε μέσω της πύλης  και μετά να κάνουμε την κατάσβεση και τον απεγκλωβισμό των ατόμων. Ήταν μια χρήσιμη εμπειρία για την Υπηρεσία μας να εξοικειωθεί με τους χώρους των φυλακών που παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες και μία ακόμα ευκαιρία με την ετοιμότητα του προσωπικού και τη συνεργασία μας με τους άλλους φορείς».

Ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Γιώργος Κονταξάκης τόνισε: « Το κομμάτι ασφάλεια πιστεύω ότι ψάχνει ο κάθε πολίτης» για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι «με αυτή την αφορμή διοργανώσαμε ως Υπηρεσία μία άσκηση με την οποία δείχνουμε τον βαθμό ετοιμότητας του προσωπικού μας αλλά και όλων τω Υπηρεσιών οι οποίες εμπλέκονται». Ο ίδιος συνεχίζοντας ευχαρίστησε τα Μ.Μ.Ε. του Νομού και του νησιού αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που για ακόμα μία φορά δείξανε τον πραγματικό τους εαυτό υλοποιώντας στην πράξη αυτό που λέγεται ασφάλεια η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και οι εθελοντικές ομάδες του Ερυθρού Σταυρού που ήταν πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι σε αυτή την άσκηση, καταλήγοντας ως εξής: « Έχει πολύ μεγάλη σημασία να έχουμε αυτού του είδους τις ασκήσεις γιατί ανεβάζουν και το ηθικό των υπαλλήλων που το έχουμε ανάγκη σε μια χρονική περίοδο που βάλλνται οι θεσμοί και οι αξίες και το βασικότερο απ’ όλα έχει μεγάλη σημασία η ετοιμότητα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται μια τέτοιου είδους άσκηση και ευελπιστώ να γίνει θεσμός».

 Από τους εθελοντές Σαμαρείτες ο Δημήτρης Δημητριάδης υπογράμμισε ότι «σε μια τέτοια επιχείρηση πρώτη φορά πήραμε μέρος αλλά πολλές φορές κάνουμε αντίστοιχου επιπέδου ασκήσεις επί χάρτου και σήμερα που κληθήκαμε να συνδράμουμε ήρθαμε και συνεργαστήκαμε άψογα με όλες τις Υπηρεσίες».

Πέριξ των εξωτερικών χώρων του καταστήματος κράτησης υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στην άσκηση  συμμετείχαν οχήματα της Πυροσβεστικής, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της αστυνομίας με τα πληρώματά τους, εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού  και το προσωπικό της φυλακής.

 DSC00865wtmk

DSC00871wtmk

 DSC00877wtmk

DSC00872wtmk

DSC00874wtmk

DSC00878wtmk

DSC00867wtmkDSC00869wtmk

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com