Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Σειρά σημαντικών δράσεων στην ΑΕΝ Κρήτης στη Σούδα

Εξωτερική όψη της σχολής με πολλούς μαθητές που την επισκέφθηκαν

Φυτώριο νέων για θαλάσσια επαγγέλματα η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης στον Βλητέ Σούδας, συνεχίζει τις δράσεις της και πραγματοποιώντας “άνοιγμα” στην τοπική κοινωνία, καλώντας μαθητές της δευτεροβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης να επισκεφτούν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ώστε να πληροφορηθούν τη σημασία του ναυτικού επαγγέλματος. 

Ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων δράσεων και η εθελοντική αιμοδοσία δύο φορές τον χρόνο από σπουδαστές της Ακαδημίας για τις σοβαρές ανάγκες του Νοσοκομείου Χανίων.  

Για την αιμοδοσία και τη σχολή μίλησε το πρωί της Τρίτης στα “Χανιώτικα νέα” ο διοικητής της σχολής πλοίαρχος Χρήστος Κουβάτσος τονίζοντας τα εξής: “ Οι σχολές Εμπορικού Ναυτικού ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι τετραετούς φοίτησης. Ως αποστολή έχουν την δημιουργία αξιωματικών εμπορικού Ναυτικού πλήρως καταρτισμένων στη θεωρητική και πρακτική γνώση. Η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι γνωστό ότι αποτελεί πηγή εσόδων απασχόλησης και κύρους για την Ελλάδα”. 

Συνεχίζοντας ο κ. Κουβάτσος επεσήμανε ότι “έχει σημασία λοιπόν η ορθή ενημέρωση των νέων για τους επαγγελματικούς ορίζοντες τους οποίους διανοίγει η ναυτιλία της χώρας” για να καταλήξει τονίζοντας τα εξής: “Στο πλαίσιο αυτό του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων έχουμε καλέσει όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επισκέπτονται την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Σήμερα έχουμε μαθητές με συνοδεία καθηγητών από το Γυμνάσιο Σούδας, ενώ για δεύτερη μέρα διεξάγεται αιμοδοσία από σπουδαστές της Ακαδημίας για της τρέχουσες ανάγκες του Νοσοκομείου Χανίων”. 

Στην αίθουσα των εκδηλώσεων της Ακαδημίας που είχε μετατραπεί σε κέντρο αιμοδοσίας ο επιμελητής Α’ στο Τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων Βασίλειος Κωνστανταράκης μας είπε: “ Η αιμοδοσία άρχισε χθες και συνεχίζεται σήμερα. Η προσέλευση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική καθώς ήδη την πρώτη ημέρα συγκεντρώθηκαν 40 φιάλες αίμα και σήμερα παρά του ότι δεν είναι μισή ώρα που αρχίσαμε πάμε πολύ καλά”.  

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Ο διοικητής της σχολής πλοίαρχος Χρήστος Κουβάτσος 

 

Στιγμιότυπα από την αιμοδοσία

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com