Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Σε πολύ διχασμένες κοινωνίες επικρατεί σκοταδισμός…

Η χώρα μας σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, “δοκιμάζει” τις αντοχές της λόγω των συγκυριών που διαμορφώνονται από την νέα τάξη πραγμάτων σε καιρό πανδημίας, αλλά και την έλλειψη συλλογικής πολιτικής βούλησης εξαιτίας του άκρατου κομματισμού, ο οποίος δυσκολεύει και την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Η Ελλάδα και ο λαός της, ουδέποτε υπήρξαν ρατσιστές. Μάλιστα, σε καιρούς δύσκολους στο παρελθόν, χιλιάδες Έλληνες αναχώρησαν ως μετανάστες σε άλλες χώρες με τους περισσότερους στην Αμερική και την Αυστραλία, για να επιβιώσουν από την φτώχεια και τα δεινά που προκάλεσαν πόλεμοι και δικτατορίες.

Κι ενώ η χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια… αγκομαχεί με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της από την ασυνεννοησία πολιτικών δυνάμεων, γεγονός που έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεύμα μετανάστευσης νέων μορφωμένων παιδιών αλλά και αρκετών επιστημόνων από την Ελλάδα σε χώρες του εξωτερικού, συμβαίνει το παράδοξο να εισέρχονται στη δική μας, ανεξέλεγκτα, πρόσφυγες και μετανάστες, και να γιγαντώνεται έτσι το μεταναστευτικό ζήτημα.

Από την πρόσφατη ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών στο λιμάνι της Σούδας

Η πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σούδα και στο Ηράκλειο ανέδειξαν περισσότερο το πρόβλημα αφού για άλλους οι αφίξεις είναι ευπρόσδεκτες και για άλλους ό,τι χειρότερο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικρατεί… πόλεμος μεταξύ των δύο πλευρών και αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή θα επικρατήσει όπως και αλλού ο σκοταδισμός και η εκατέρωθεν οργή. Το απευχόμαστε ευελπιστώντας η κυβέρνηση να πράξει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

Γιάννης Η. Κάκανος 

Στιγμιότυπο από το διαδίκτυο με άφιξη παράνομων μεταναστών – προσφύγων


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com