Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024

Σε άσχημη κατάσταση ο δρόμος Ελαφονήσι – Σκλαβοπούλας (Και βίντεο)

Μια πανοραμική ορεινή διαδρομή διασύνδεσης χωριών και περιοχών των Δήμων Κισάμου και Σελίνου που αρχίζει πριν από το ιστορικό Ελαφονήσι για το ορεινό χωριό Σκλαβοπούλα του Σελίνου, παραμένει σε άθλια κατάσταση μ’ έναν αγροτικό δρόμο συνολικού μήκους 13 χιλιομέτρων.

Από την χθεσινή μας μετάβαση σε αυτή την περιοχή,  διαπιστώσαμε ξανά ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Οι δυσκολίες αρχίζουν αμέσως μετά τον κεντρικό δρόμο Χρυσοσκαλίτισσας – Ελαφονησίου που είναι η διασταύρωση για την Σκλάβοπούλα. Στο σημείο αυτό υπάρχουν, βέβαια, πληροφοριακές πινακίδες, αλλά στη συνέχεια και μέχρι να αρχίσει ο ανηφορικός δρόμος μέσα στην απέραντη πεδινή έκταση της αγροτικής περιοχής του Ελαφονησίου με τα θερμοκήπια, υπάρχουν αρκετές διακλαδώσεις που χάνεσαι.

Αρχίζοντας τον ανηφορικό αγροτικό δρόμο ο οποίος έχει αρκετό πλάτος υπάρχουν για 6 χιλιόμετρα  αρκετά σημεία τα οποία έχουν μεγάλες φθορές αιτία που καθιστά σχεδόν αδύνατη τη συνέχιση της διαδρομής μ’ επιβατικό όχημα. Στη συνέχεια και μέχρι το χωριό Σκλαβοπούλα ο δρόμος είναι υποφερτός ενώ για μερικά χιλιόμετρα στενεύει και το χειρότερο ακόμα είναι ότι πλησιάζοντας την κεντρική γειτονιά της Σκλαβοπούλας περνάς από μια γειτονιά στα δυτικά της μέσα από την ιδιαίτερη στενή αυλή της.

Κι ενώ θα μπορούσαν εδώ και πολλά χρόνια να είχαν λύσει το πρόβλημα της συγκεκριμένης διαδρομής ούτως ώστε να μπορούν να πηγαινοέρχονται μεταξύ των περιοχών αυτών και μεγάλα οχήματα, η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

Στον κεντρικό δρόμο Κουντούρας – Παλαιόχωρας έχουν αρχίσει έργα διαπλάτυνσης της οδού, πλην όμως, υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους των περιοχών αυτών ότι καθυστερούν οι εργασίες και μέσα στο Καλοκαίρι οι σκόνες που σηκώνουν τα οχήματα είναι αποπνικτικές. Ενδεικτικά καταγράφουμε την διαμαρτυρία ενός επιχειρηματία από την Παλαιόχωρα, του Γιώργου Τζανάκη που μας είπε: «Είναι ένα έργο ουσίας για την Παλαιόχωρα, αλλά δουλεύεται ακατάλληλη εποχή με λίγα μηχανήματα και θα ταλαιπωρήσει όλο τον κόσμο όλο το καλοκαίρι σε τουριστική περίοδο με τη σκόνη η οποία φτάνει μέχρι την Παλαιόχωρα και με τον ρυθμό που πάνε θα τελειώσουν μετά από ένα χρόνο..».

Λίγα χιλιόμετρα πριν το χωριό υπάρχει το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που εορτάζεται κάθε χρόνο πανηγυρικά προσελκύοντας εκατοντάδες προσκυνητές.

Η δυτική γειτονιά του χωριού Σκλαβοπούλας που πρέπει να περάσεις μέσα από τις αυλές των σπιτιών!

Όψη της κεντρικής γειτονιάς της Σκλαβοπούλας ένα χωριό που πριν από 40 χρόνια έσφυζε από ζωή.

Όψη της Κουντούρας με την λιμνοδεξαμενή και τα θερμοκήπια.

Οι εργασίες διάνοιξης της οδού Παλαιόχωρας – Κουντούρας και ο κ. Γιώργος Τζανάκης που διαμαρτύρεται για την σκόνη και την καθυστέρηση του έργου.

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com