Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Ψυχραιμία Έλληνα…

 

μα12

Η ελληνική ιστορία, μεταξύ μεγάλων επιτυχιών, γράφει και πολλά δεινά που προέκυψαν μεταξύ μας από ασυμφωνίες, λάθη, παραλείψεις και διεκδικήσεις ρόλων. Όμως, για να μην μαλώνουμε σήμερα εμείς για λάθη και παραλείψεις που έγιναν, κυρίως, στο παρελθόν από επαγγελματίες… ισόβιους πολιτικούς να κρατήσουμε ψυχραιμία.  Η χώρα δεν κατάντησε σε αυτό το χάλι τώρα. Έγιναν, βέβαια, στο πεντάμηνο αυτό με τη σημερινή κυβέρνηση λάθη, όπως έγιναν και κατά την προεκλογική περίοδο με το πρόγραμμα… που θα εφαρμοζόταν για να έφερνε ελπίδα.

 Πρέπει, όμως, να σταθούμε στα πόδια μας, να γίνει μια σωστή αρχή. Διακόσια χρόνια κάνουμε χρήση δανείων, ενώ η χώρα μας έχει ήλιο, θάλασσα και το καλύτερο σημείο του πλανήτη. Για να μην μακρηγορώ, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, το δημοψήφισμα είναι προτιμότερο να μην πραγματοποιηθεί και αυτό επειδή  ένα μεγάλο ποσοστό από το εκλογικό σώμα, προφανώς να μην πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και να βγει νικήτρια, άλλη μια φορά η αποχή.

Προσωπικά, μετά το διάγγελμα του κ. πρωθυπουργού κι ενώ ήμουν αποφασισμένος να ψηφίσω όχι, τώρα, θ’ απέχω από το δημοψήφισμα και αυτό επειδή σε καμία μα καμία περίπτωση δεν θα ψήφιζα ναι, δεν θα πήγαινα με αυτούς όλους που έφεραν την καταστροφή της πατρίδας μου…  

Περισσότερα για όσα προαναφέρω θα διαβάσετε σε πολιτικά άρθρα και συνεντεύξεις μου στις αντίστοιχες κατηγορίες στο www.eparxiakofos.gr

 Υ.Γ.  Με το κλείσιμο των Τραπεζών έχασε ο κόσμος την ψυχραιμία του, γυρίσαμε ξαφνικά πολλά χρόνια πίσω και θυμήθηκα το μίσος που υπήρχε στις κοινωνίες με τα μπλε, τα πράσινα και τα κόκκινα καφενεία. Όχι, τονίζω και πάλι ότι θα ψήφιζα – ξέρουν όσοι με γνωρίζουν τον μακρόχρονο αγώνα μου και πόσα πέρασα με τα άδικα κυνηγητά του κατεστημένου – αλλά ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για καινοτομίες που θα νοικοκύρευαν τη χώρα, ενώ θα μπορούσε να κάνει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους άνω κάτω ζητώντας να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών στη Βουλή, την κατάργηση της νομοθεσίας να απολαμβάνουν οι αιρετοί με δύο θητείες σύνταξη και πολλά άλλα όπως την αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας, την πάταξη της γραφειοκρατίας και του αναχρονισμού (βλέπετε π.χ. τα κρατικά οχήματα ακόμα κυκλοφορούν παράνομα) με νομοθεσίες της κυβέρνησης του Αλέξανδρου Παπάγου το 1953. Έλεος!!! 

Ένα σχόλιο

  1. Τασσος Ξυπολιτάκης

    Με πόνο καρδίας και με μεγάλη θλίψη ο απόδημος έλληνας παρακολουθεί τα δραματικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην πατρίδα. Είναι αδύνατον να διανοηθούμε μετά από τον «δεύτερο χρυσό αιώνα του Περικλέους» 1990/2010 η πατρίδα να καταντήσει σε αυτή την αδιανόητη αποδιοργάνωση του κρατικού οργανισμού. Σας ευχόμαστε αύριο μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτήτου του αποτελέσματος ενωμένοι να προχωρήστε με μόνο γνώμονα το καλό της παντέρημης αυτής πατρίδας . Γεγονός είναι ότι τα δυσκολότερα έρχονται, θα πρέπει ίσως για αρκετά χρόνια ακόμα ο λαός να πληρώσει τα αμαρτήματα των αφρόνων πολιτικών . Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου αύριο να ξημερώσει μία καλύτερη μέρα για τον ελληνικό λαό.
    Με εκτίμηση
    Τάσσος Ξυπολιτάκης

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com