Δευτέρα , 4 Μαρ 2024

Προβλήματα με τους δρόμους στην Αγία Μαρίνα

 

Με αφορμή μία βλάβη που παρουσιάστηκε στα φωτιστικά σώματα των στύλων της Πάνω Αγίας Μαρίνας πριν από 15 ημέρες με αποτέλεσμα ν’ ανάβουν νύκτα και μέρα αναφερθήκαμε πρόσφατα πλην όμως επειδή η βλάβη δεν επισκευάστηκε όπως μας πληροφόρησαν,  επισκεφθήκαμε το πρωί της Δευτέρας το παλιό μεγάλο χωριό, καταγράφοντας δηλώσεις κατοίκων οι οποίοι εστίασαν επί πλέον και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το κυκλοφοριακό επί της οδού Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, όπου κατά τα 2/3 της απόστασης έχει μονοδρομηθεί.

Στην Πάνω Αγία Μαρίνα οι κάτοικοι που συναντήσαμε μας είπαν ότι τα φώτα στους στύλους ανάβουν νύχτα μέρα πάνω από δέκα μέρες και πρέπει να αποκατασταθεί η βλάβη. Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε δείχνουν αυτή την απαράδεκτη για τόσες μέρες κατάσταση, η οποία λίγη ώρα αργότερα επιδιορθώθηκε.  

Μεγάλο, όμως παραμένει το πρόβλημα με το κυκλοφοριακό από και προς το Πάνω χωριό και γενικότερα όλη την πυκνοδομημένη με τουριστικές επιχειρήσεις και καταλύματα περιοχή. Μεταξύ των κατοίκων που ρωτήσαμε  ήταν κι ένας ηλικιωμένος που δεν ήθελε να δημοσιευθεί το ονοματεπώνυμο του όπως και η φωτογραφία του για ευνόητους λόγους και είπε: «Πριν από 40 χρόνια η Αγία Μαρίνα ήταν ένα χωριό με τους περισσότερους κατοίκους πάνω. Παραθαλάσσια έμεναν ελάχιστοι. Εκεί ήταν και τα δύο εργοστάσια κατασκευής τούβλων με πολλούς εργαζόμενους όπως και τον πατέρα μου από το χωριό. Από τότε άρχισε μια δόμηση χωρίς προβλέψεις για το μέλλον και ορίστε σήμερα τι αντιμετωπίζουμε σε όλη την περιοχή. Ο μονόδρομος τώρα έτσι όπως έγινε στην συγκεκριμένη οδό μόνο προβλήματα δημιουργεί».

 Όψεις με τον μονόδρομο της οδού Θεοτοκοπούλου και άλλες οδούς με έντονο το χαρακτηριστικό της στενότητας και της έλλειψης πεζοδρομίων. Το Καλοκαίρι υπάρχουν και οι ανεξέλεγκτες έστω και μικρής διάρκειας σταθμεύσεις που πολλαπλασιάζουν το πρόβλημα του κυκλοφοριακού.   

Μιχαήλ Καλλιτσάκης: «Έκαναν περισσότερο προβληματική την οδό  Θεοτοκοπούλου με το να μονοδρομήσουν το μεγαλύτερο μήκος της προκαλώντας έτσι μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς οι οποίοι για να βγουν στον κεντρικό δρόμο της παλαιάς εθνικής οδού, διανύουν μεγάλη απόσταση από άλλους δρόμους…».

Λευτέρης Νταμπακάκης: Είμαι αρτοποιός και η κατάσταση με την οδό με δυσκολεύει. Πολύ καλύτερα ήταν πριν γίνει μονόδρομος. Όλοι έχουμε δυσκολίες τώρα…».   

Σπύρος Κουτσογιαννάκης: «Δεν έπρεπε να κάνουν αυτή την οδό μονόδρομο. Το Καλοκαίρι μπορεί κάπως να εξυπηρετεί την κατάσταση αλλά τον χειμώνα όλοι παρανομούμε χρησιμοποιώντας την».     

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com