Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

Προίκα στον Δήμο Χανίων το Ιτζεδίν Αποκορώνου

Με αφορμή την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόθεση  παραχώρησης στον Δήμο Χανίων του φρουρίου Ιτζεδίν στο Καλάμι, θ’  αρχίσουν έστω και αργά, οι επιβεβλημένες ενέργειες συντήρησης και περαιτέρω ανάδειξης του ιστορικού χώρου που για πολλά χρόνια λειτουργούσε και ως εγκληματική φυλακή.

Αναμφισβήτητα ο ελληνικός λαός επικροτεί ότι καλό γίνεται ή πρόκειται να γίνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ήταν ότι καλύτερο όχι μόνο για την έκταση της πρώην επαρχίας Αποκορώνου που δεν είναι μόνο το Καλάμι που βρίσκεται το Ιτζεδίν, να επέστρεφε στον Δήμο Αποκορώνου. Θα ήταν μια καλή αρχή για να γινόταν ενιαία σε όλη τη χώρα  ανάλογες διορθωτικές ενέργειες σε διάφορες περιοχές οι οποίες “μετατέθηκαν” σε νεοσύστατους Δήμους με το πρόγραμμα ή Σχέδιο ή Νόμο 2539/97 του ελληνικού κράτους με την ονομασία “Καποδίστριας” που ίσχυσε μέχρι το τέλος του 2010.

Τα “κλεμμένα” εδάφη από την νομοθεσία του Καποδίστρια  κληρονομήθηκαν, δυστυχώς, στη συνέχεια από τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης με τον Νόμο 3852/2010.

Με τη νέα διοικητική διαίρεση της Ελλάδας τα πράγματα έγιναν χειρότερα και  ο νοών νοείτω!   

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com