Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Προετοιμασίες στο Κεφάλι Κισάμου για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Χριστού (Και βίντεο)

Μικρό σε πληθυσμό ήταν πάντα το Κεφάλι στα Εννιά Χωριά Κισάμου αλλά με σημαντική πρωτοπορία και παράδειγμα προς μίμηση στα μεταγενέστερα χρόνια για τον τουρισμό της ορεινής ενδοχώρας, όπου για το χωριό αυτό, άρχισε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970 από έναν νοικοκύρη Κεφαλιανό, τον μακαριστό εδώ και λίγα χρόνια Γεώργιο Πολάκη. 

DCIM\100MEDIA\DJI_0081.JPG

Από την σημερινή πρωινή μας, λοιπόν, επίσκεψη στο Κεφάλι, μιας και από εκεί καταγόταν η μακαριστή μητέρα μου, καταγράψαμε πανοραμικές εικόνες από ψηλά με το χωριό να μοιάζει σαν ένα μικρό παράδεισο. Δύο σημαντικά κτίρια με ιστορία του Κεφαλίου το κάνουν να ξεχωρίζει. Το ένα από αυτά  αφορά τον πύργο του Καλλέργη που κτίστηκε επί Νικηφόρου Φωκά και διέμενε η οικογένεια του ενός από τα τρία αδέρφια με το επώνυμο Καλλέργη. Από τα άλλα δύο αδέρφια ο ένας έμεινε στις Καλάθαινες χτίζοντας την γνωστή Ροτόντα για κατοικία του και ο άλλος στα Βαλσαμάκια. Το άλλο κτίριο αφορά την εορταζόμενη κεντρική εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην μεταμόρφωση του Σωτήρος και θα λειτουργηθεί αύριο 6 Αυγούστου πανηγυρικά. Υπήρξε μια σχετική δυσκολία για να βρεθει κληρικός επειδή ο εφημέριος του χωριού καλύπτει μεγάλη περιφέρεια και άλλες Ενορίες και δεν θα λειτουργιόταν για πρώτη φορά στα χρονικά η εκκλησία. Το κενό, όμως, αυτό θα το καλύψει όπως πληροφορηθήκαμε, αν και πρόσφατα τραυματισθείς, ο εκ Περιβολίων Κισάμου καταγόμενος, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Γεωργιλάς, καθηγητής Θεολογίας που παραθερίζει στο χωριό του. 

Γιάννης Η.Κάκανος  

DCIM\100MEDIA\DJI_0080.JPG
KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr


DCIM\100MEDIA\DJI_0065.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0069.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0067.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0066.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0077.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0079.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0086.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0083.JPG
DCIM\100MEDIA\DJI_0071.JPG

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com