Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

“Πρεμιέρα” με απογοήτευση τις πρώτες ώρες για παραγωγούς και εμπόρους στη λαϊκή αγορά Αγίας Μαρίνας

Περιορισμένη η κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στη λαϊκή αγορά της Αγίας Μαρίνας που έκανε δύσκολο και απογοητευτικό το ξεκίνημα της για πρώτη φορά στο σημείο αυτό, μετά την απόφαση του Δήμου Χανίων να απομακρύνει το παζάρι της Δευτέρας από το κέντρο της πόλης επί των οδών Κριτοβουλίδου και Γιαμπουδάκη.  

Από την διπλή μετάβαση μας με  πρώτη στις 9 το πρωί και δεύτερη μετά τις 12 το μεσημέρι, καταγράψαμε δηλώσεις εμπόρων, παραγωγών, αλλά και πελατών κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έδειξαν τον ενθουσιασμό τους για την λειτουργία της λαϊκής κάθε Δευτέρα στην περιοχή τους. Την αντίθετη, όμως άποψη εξέφρασαν αρκετοί παραγωγοί και έμποροι με εξαίρεση ορισμένους που είχαν δουλειά. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 

Από το τμήμα των παραγωγών ο πρόεδρος τους Κώστας Καψωμενάκης δήλωσε ότι “σήμερα Δευτέρα έχουμε το πρώτο ξεκίνημα μας εδώ στην Αγία Μαρίνα που μας μετέφεραν από τις οδούς Κριτοβουλίδου και Γιαμπουδάκη στα Χανιά. Η απόφαση αυτή βέβαια πάρθηκε πριν την εμφάνιση της πανδημίας και συμφωνήσαμε στην πλειοψηφία υπολογίζοντας και τον παράγοντα τουρισμό. Ευελπιστούμε ότι με τρεις, τέσσερις Δευτέρες που θα δουλέψουμε εδώ ο κόσμος θα μας στηρίξει ούτως ώστε να μπορέσουμε και εμείς να παραμείνουμε στην περιοχή αυτή. Αν τώρα δεν έχει δουλειά θα πρέπει να πάμε αλλού διοτι τα προϊόντα γης και θάλασσας δεν μπορούν να περιμένουν όπως τα βιομηχανικά είδη που δεν έχουν πρόβλημα. Οι κάτοικοι του χωριού και της περιοχής που έρχονται, αν και είναι λίγοι ακόμα γιατί είναι πρωί, μας καλωσορίζουν με εγκαρδιότητα και μας λένε ότι θα μας στηρίξουν. Η ώρα είναι όμως 9 το πρωί και λίγοι έχουν κάνει σεφτέ και δεν συμμετέχουμε ακόμα όλοι αλλά το 50% σύμφωνα με το νόμο. Στα Χανιά τέτοια ώρα οι περισσότεροι θα είχαμε ξεπουλήσει τα προϊόντα μας. Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και την τοπική κοινωνία για την αγάπη που μας έδειξε αλλά και τους Χανιώτες πελάτες μας στην λαϊκή της Δευτέρας που μας τηλεφωνούν αναζητώντας μας”. 

Στο εμπορικό τμήμα, ο πρόεδρος Σταύρος Μαρκουλάκης ήταν ευχαριστημένος ως πρώτη μέρα και μας είπε: “ Στις πρώτες πρωινές ώρες ήμασταν στεναχωρημένοι που δεν είχε κίνηση,  αλλά στη συνέχεια ήρθε κόσμος και βγάλαμε μεροκάματο. Ευελπιστούμε να πάμε καλά και στη συνέχεια γιατί τώρα συμμετέχουμε πρώτη φορά μετά την καραντίνα και με το 50% των συναδέλφων. Πολύ σύντομα, όμως θα λειτουργούμε με την συμμετοχή όλων και αν ο τουρισμός δεν πάει καλά ίσως να χρειαστεί να επιστρέψουμε στην περιοχή των δικαστηρίων που εκεί είναι σίγουρο το μεροκάματο και ο κόσμος έχει εκδηλώσει την υποστήριξη του”.   

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ – ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ  

Σπύρος Σγουράκης, καταναλωτής: “Από εδώ είμαι και μ’ αρέσει που ήρθε η λαϊκή αγορά. Καλές είναι και οι τιμές”.        

Μαρία Νικολουδάκη, καταναλωτής: “Κι εγώ είμαι από την Αγία Μαρίνα και μ’ αρέσει που ήρθε η λαϊκή αγορά. Έχουν φρέσκα προϊόντα και μεγάλη ποικιλία  αλλά και καλές τιμές. 

Ανδρέας Καστρινάκης, καταναλωτής: “Μένω στην Αγία Μαρίνα και είμαι χαρούμενος που ήρθε η λαϊκή εδώ στο χωριό μας. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι οι χωριανοί μαζί με άλλους από την γύρω περιοχή και ο τουρισμός κατ’ επέκταση, θ’ αποτελέσουν αιτία να παραμείνει η λαϊκή”. 

Μαραβελάκης, παραγωγός: “Μας έδιωξαν από τον Άγιο Ιωάννη που είναι η πιο καλύτερη περιοχή της πόλης των Χανίων και μας έφεραν σ’ ένα χωριό. Ντροπή τους. Δεν είναι συμπεριφορά αυτή για ανθρώπους που δουλεύουν στα χωράφια. Δεν πούλησα τίποτα. Αν μας αφήσουν εδώ θα μας εξαθλιώσουν”. 

Αικατερίνη Βουτσάκη, παραγωγός: “Βοηθώ τον γιο μου αλλά εδώ στο βουνό που μας έφεραν κόσμο δεν έχει και μέχρι τώρα που η ώρα είναι 9.15’ έχω βγάλει τρία ευρώ. Τέτοια ώρα στα Χανιά θα είχα βγάλει τουλάχιστον 150 ευρώ”.   

Μανώλης Δασκαλάκης, παραγωγός: “ Δεν έπρεπε να μας φέρουν εδώ στο βουνό. Απογοήτευση σκέτη απογοήτευση, δεν υπάρχει κόσμος και είναι 9 η ώρα”.  

Γιώργος Κισσαμιτάκης, παραγωγός: “Νομίζω ότι χρειάζεται παραπάνω διαφήμιση. Ο κόσμος οφείλω να πω που έχει έρθει μέχρι τώρα ήταν πολύ δεκτικός με την αποφαση να λειτουργήσει η λαϊκή εδώ, μας καλωσόρισαν και τους ευχαριστούμε. Η κίνηση τις πρωινές ώρες δεν ήταν ικανοποιητική αλλά στη συνέχεια ήρθε κόσμος και όταν μαθευτεί πιστεύω ότι θα έρχονται περισσότεροι”. .  

Νεκτάριος Κουρνιδάκης, παραγωγός: “Θα είναι πολύ δύσκολο επαγγελματικά να μείνουμε εδώ. Το πρωί δεν είχε καθόλου κόσμου τώρα που μεσημέριασε κάτι πάει να γίνει αλλά μεροκάματο δεν θα βγει”. 

(Αριστερά) Ανδρέας Νικολακάκης και Εμμανουήλ Ορφανάκης,  παραγωγοί: “Έγινε αυτή η μετακίνηση της λαΪκής και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί να φύγει από τον Άγιο Ιωάννη που δούλευε πολύ καλά και την ήθελε ο κόσμος. Εμείς μέχρι τώρα δεν πουλήσαμε τίποτα και είμαστε πολύ προβληματισμένοι”.  

Αρτέμης Μανατάκης, έμπορος: “Σήμερα ξεκινήσαμε πρώτη μέρα με τις πρωινές ώρες να μην είναι καλές, αλλά μετά ήρθε κόσμος και βγάλαμε το μεροκάματο μας. Πιστεύω να πάμε καλά και στη συνέχεια και αν έχουμε και τουρισμό αισιοδοξώ”. 

  Επαμεινώνδας Βασιλάκης, έμπορος: “ Θα ήταν πολύ καλύτερα αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον τουρισμό  και με τους ανθρώπους που δεν θα δουλέψουν. Η πορεία θα δείξει και μακάρι να πάνε όλα καλά”. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com