Τρίτη , 5 Δεκ 2023

Πότε θα απαλλαγεί η Ελλάδα από την διαφθορά;

Την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων στο ζήτημα της διαφθοράς φαίνεται ότι ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση.

Εδώ και πολλές δεκαετίες κανένας υπουργός ή βουλευτής δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με την εκ των έσω διαφθορά της χώρας. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι, λόγω των αυξημένων περιστατικών που συνεχώς καταγράφονται δίχως να έχουν τελειωμό, η Ελλάδα έχει καταταχτεί ως δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης.

Μια μικρή βελτίωση παρατηρήθηκε βέβαια, δεν είναι αρκετή όμως για να επιτρέψει στην υγιή κοινωνία να αισιοδοξεί για ένα μέλλον χωρίς διαφθορά, ρουσφέτια, αδικίες και παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αδέκαστη. 

Σε πρόσφατα άρθρα μας που αναρτήσαμε και που θα διαβάσετε παρακάτω, τονίσαμε γι’ άλλη μια φορά την απαράδεκτη κατάσταση της κρατικής μηχανής…

Γιάννης Η. Κάκανος 

Χώρα της ισοπέδωσης των πάντων έχει εξελιχθεί πλέον η Ελλάδα εξαιτίας των κομματικών φανατισμών που εξακολουθούν να μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά, αλλά και της πλειοψηφίας των πολιτικών της οι οποίοι παραμένουν κατώτεροι των περιστάσεων με πολλούς να εκλέγονται πάνω από τέσσερις τετραετίες. 

Πως, λοιπόν, να σωθεί η Ελλάδα αν δεν απαλλαχθεί από κακές συνήθειες, όπως την διαφθορά, την παράνομη γραφειοκρατία, τα “εκλογομαγειρέματα”, τα ρουσφέτια, τον κομματισμό και την πολιτική οικογενειοκρατία; 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τη Διεθνή Διαφάνεια για το 2021 η Ελλάδα κατατάχθηκε ως η δεύτερη διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης. 

Μόνο με απαλλαγή όλων των προαναφερθέντων – και σ΄αυτό οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι – η πατρίδα μας θα ανακάμψει. 

…………………………………………………………………………………………………………………………

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com