Παρασκευή , 14 Ιούνιος 2024

Η Ποταμίδα πανηγύρισε το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

eparxiakofos.gr_image0110

Ένα θαύμα ήταν η αιτία να χτιστεί το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Ποταμίδα Κισάμου και να εορτάζεται κάθε χρόνο όπως και σήμερα πανηγυρικά από τον κτήτορα και το χωριό προσελκύοντας αρκετούς πιστούς.

«Η Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου είναι προστάτιδα της οικογένειάς μου», μας είπε ο κτήτοράς της μικρής εκκλησίας Μιχαήλ Πνευματικάκης για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας ότι « έχουν περάσει 27 χρόνια από το 1987 που μου συνέβη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Εκείνη την περίοδο που νοσηλευόμουν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ένας θείος μου είδε στον ύπνο του την Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου να του λέει: ”Να πάτε να πάρετε λάδι από το καντήλι μου στη Λυκόβρυση και να σταυρώσετε τον Μιχάλη και θα γίνει καλά”. «Ο θείος μου το είπε στη μητέρα μου και αμέσως πραγματοποιήθηκε η εντολή της. Κι ενώ βρισκόμουν στην εντατική, με το που με σταύρωσαν με το λάδι της άρχισα να συνέρχομαι και την επόμενη μέρα ήμουν καλά. Τάχθηκα στην Αγία Ειρήνη που  από θαύμα της έζησα. Δεν την ξέχασα και έκτισα την μικρή εκκλησιά στο χωριό μας έχοντας την οικονομική συνεισφορά όλων των ενοριτών και πολλών άλλων πιστών. Όλους τους ευχαριστώ και έτσι τώρα η Ποταμίδα μαζί με τις άλλες εκκλησίες και τα εξωκλήσια της έχει και την Αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου δίπλα από το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Να σημειωθεί ότι η εκκλησία της Αγίας θεμελιώθηκε δέκα χρόνια μετά το ατύχημα, αλλά όλα τα προηγούμενα χρόνια κάναμε πανηγύρι με το εικόνισμα της που είχα φέρει και φιλοξενούσε ο Άγιος Γεώργιος. Αργότερα που απόκτησα ένα κοριτσάκι το βάπτισα δίνοντάς του το όνομα Χρυσοβαλάντου».   


eparxiakofos.gr_image0111

Παραθέτουμε στιγμιότυπα από το πανηγύρι και το εσωτερικό της μικρής εκκλησίας με την εικόνα της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.   

eparxiakofos.gr_image0107

eparxiakofos.gr_image0113

eparxiakofos.gr_image0109

eparxiakofos.gr_image0112

eparxiakofos.gr_image0114

34-20140730

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com