Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

Πορείες Λαβυρίνθου με τον φακό του Σταύρου Καστρινάκη

Στον ιστορικό λοφίσκο του Προμαχώνα Σαν Σαλβαντόρ πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφικού υλικού και εικαστικών δημιουργιών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας 2021 με τον παραπάνω τίτλο, όπου ο Σταύρος Καστρινάκης στο φωτογραφικό του έργο, επιχειρεί να αποτυπώσει την επιβλητικότητα του φυσικού τοπίου σε διάλογο με την ευθραυστότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Έχοντας ως αφετηρία των σπουδών του την ψυχολογία και το θέατρο, μελετά τους πρωταγωνιστές των φωτογραφιών του μέσα από το πρίσμα τόσο του παρατηρητή όσο και του αφηγητή προσπαθώντας να εντοπίσει και να αποκαλύψει  τον εσωτερικό κόσμο του εκάστοτε ατόμου…. 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 

Από την πλευρά του Δήμου Χανίων ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης σε γραπτή δήλωση του αναφέρει: “ Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  έναν θεσμό που από το 2002 προάγει βιώσιμους τρόπους μετακίνησης και συμβάλλει στη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Φέτος διοργανώνουμε έναν μεγάλο αριθμό δράσεων που φέρουν τον τίτλο ¨Κόσμος σε Κίνηση” εστιάζοντας το ενδιαφέρον στην αμοιβαία κατανόηση, τόσο στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής μετα-κίνησης όσο και της μέριμνας για ισότιμη προσβασιμότητα. Επενδύοντας σε συνεργασίες και συνέργειες με το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, φορείς, συλλογικότητες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, διοργανώσαμε δράσεις και από-δράσεις με στόχο έναν οικολογικό και εναλλακτικό τρόπο ζωής”.

Παραθέτουμε αρκετά φωτογραφικά όπως και εικαστικά έργα από την έκθεση η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή από ώρες 09.00 έως 14.00’ και από 18.00’ έως 22.00’.  

Ο νευροχειρουργός Αντώνης Κρασουδάκης

Με την ευκαιρία αυτή παραθέτουμε ακόμα ορισμένα άλλα στιγμιότυπα από την ανατολική πλευρά του παλιού λιμανιού των Χανίων καθώς επίσης και μία σημαντική δήλωση του νευροχειρουργού Αντώνη Κρασουδάκη, ο οποίος υπογράμμισε τα εξής: “Το Νοσοκομείο Χανίων και η Νευροχειρουργική Κλινική ειδικά συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας της πορείας λαβυρίνθου του κόσμου σε κίνηση που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων βάζοντας τις γνώσεις της πάνω στα θέματα της οδικής ασφάλειας και την επίπτωση που έχουν τα τροχαία εγκλήματα στη δημόσια υγεία. Τα ονομάζω εγκλήματα πλέον και είναι αυτός ο όρος πιστεύω που πρέπει να επικρατήσει διότι επειδή το 85% αυτών των θανατηφόρων τροχαίων μπορεί να προβλεφθεί και να αποφευχθεί σημαίνει ότι ουσιαστικά το αποτέλεσμα των τροχαίων είναι αποτέλεσμα  εγκληματικής συμπεριφοράς στο δρόμο και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κάποια στιγμή”.

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  

Οι καλύτερες θάλασσες για διακοπές αρχίζουν τώρα… 

Ερωτόκριτος διαμερίσματα Αγία Μαρίνα Χανίων 

Erotokritos apartments Agia Marina Chania 

https://www.booking.com/hotel/gr/erotokritos-studios-chania.el.html?fbclid=IwAR3k_R4oOVe_ky8P2Gq-wajcmEgiB-Y4kw7vwC3sxmdf_nV8nIxetfXzSTo&activeTab=photosGallery

https://www.booking.com/hotel/gr/erotokritos-studios-chania.el.html

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com