Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Πολυπολιτισμική υποδοχή μαθητών στα εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου

Στο πλαίσιο του προγράμματος “ΕΡΑΣΜΟΥΣ” πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στον αύλειο χώρο των εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου στο Ακρωτήρι Χανίων μια θαυμάσια εκδήλωση υποδοχής από την διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τον μαθητόκοσμο των εκπαιδευτηρίων σε συναδέλφους τους από το εξωτερικό μαζί με τους μαθητές που συνόδευαν από διάφορες χώρες.

Η καλά οργανωμένη εκδήλωση επεφύλλασσε διάφορες ευχάριστες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους με τραγούδια, χορούς και ανταλλαγή δώρων. 

Επί της υποδοχής στην εξώπορτα των εκπαιδευτηρίων περίμεναν την ξένη αντιπροσωπεία μια μικρή ομάδα μαθητών κρατώντας μικρά σημαιάκια μαζί με τον καθηγητή μαθηματικό των εκπαιδευτηρίων  Δημήτριο Δανδουλάκη, ο οποίος μας είπε: “Σήμερα Τρίτη υποδεχόμαστε σχολεία από χώρες της Ευρώπης καθώς επίσης και από την Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος “ΕΡΑΣΜΟΥΣ” που έχει θέμα την κλιματική αλλαγή ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε αυτό το θέμα. Η φιλοξενούμενη αποστολή μαθητών και συνοδών καθηγητών αποτελείται από 38 άτομα τα οποία θα παραμείνουν όλη την εβδομάδα και θα έχουμε πλούσιες δράσεις όπως και πολλές ξεναγήσεις. Την επίσημη υποδοχή  θα την κάνει ο ίδιος ο κ. Θεοδωρόπουλος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ένα γλέντι για το οποίο εργαστήκαμε όλοι, διεύθυνση, εκπαιδευτικοί και μαθητές το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τραγούδια, χορούς και δώρα”. 

Στον χαιρετισμό – καλωσόρισμα ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “ Αγαπητοί μαθητές με ιδιαίτερη χαρά και με τις πιο θερμές ευχές μας καλωσορίζουμε σήμερα στο σχολείο μας  26 μαθητές και τους 12 καθηγητές από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας, της Τσεχίας και της Εσθονίας, Η επίσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια του ΕυρωπαΪκού προγράμματος “ΕΡΑΣΜΟΥΣ”  και είναι η έβδομη φορά που συμμετέχει το σχολείο μας  σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δραστηριοποίηση των νέων και η ευαισθητοποίηση τους σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα ώστε να είναι πολίτες με ήθος και υπευθυνότητα  απέναντι στη φύση”.       

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com