Ανακοίνωση

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ: Επισημάνσεις για τα Τροχαία δυστυχήματα…

 

P1270315wtmk

Ενημερωτική εκδήλωση που αφορούσε την οργάνωση του 1ου Πανεθνικού Διαγωνισμού Πολυμέσων για μαθητές και φοιτητές με θέμα την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και ομιλητή τον καθηγητή Πληροφορικής και ερευνητή του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Δρ. Εμμανουήλ Σκουνάκη, πραγματοποιήθηκε  χθες στις 12.30΄ το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά.   

Στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογός Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης – Ο Άγιος Χριστόφορος, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Νομού Χανίων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, συμμετείχαν ελάχιστοι. Μεταξύ των παρισταμένων και ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων κ. Ηλίας Ποντικάκης. Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν, κυρίως, για ενημέρωση σχετικά με την σύνταξη και υποβολή εργασιών για τον 1ο Πανεθνικό Μαθητικό – Φοιτητικό διαγωνισμό Πολυμέσων με θέμα, “Αγωνίζομαι για την οδική Ασφάλεια”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης – Ο Άγιος Χριστόφορος κος Σταύρος Πολέντας, τόνισε τη σημασία του διαγωνισμού και τη συμβολή του Συλλόγου στην πρόληψη των Τροχαίων δυστυχημάτων, εκφράζοντας, όμως, το παράπονό του για την απουσία εκπροσώπων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για να επισημάνει «ότι επί εννιά χρόνια στα Χανιά δίνουμε μάχες και κάνουμε μεγάλο αγώνα καταφέρνοντας να γίνουμε παγκόσμιο σημείο αναφοράς και να έρθει ακόμα και ο Ο.Η.Ε. να εγκρίνει την ύπαρξη του δέντρου των Εθνών του Ο.Η.Ε. στο Πάρκο το δικό μας σε αναγνώριση των αγώνων που κάνουμε για την οδική ασφάλεια”.

Ο καθηγητής Πληροφορικής και ερευνητής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, δρ. Εμμανουήλ Σκουνάκης αναφέρθηκε στους Φορείς που στηρίζουν αυτή τη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προβάλλοντας σε σλάιτς, εικόνες με στοιχεία για την τροχαία ασφάλεια, καθώς επίσης και τα δεδομένα του διαγωνισμού.

 Ο κ. Σκουνάκης επεσήμανε ακόμα τις ευθύνες όχι μόνο των οδηγών, αλλά και της πολιτείας όσον αφορά στην κακή κατασκευή των δρόμων με ανύπαρκτες διαγραμμίσεις, λάθος συγχρονισμένα φανάρια, αμέτρητες λακκούβες, κάδους απορριμμάτων και κολόνες της Δ.Ε.Η., που σε πολλές περιπτώσεις περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών. Οι νέοι πρέπει να  συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια και από κοινού να βελτιωθούν οι συνθήκες οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά στοιχεία δρόμων από χώρες της Ευρώπης, που οι οδηγοί νιώθουν και έχουν ασφάλεια σε αντίθεση με τους δρόμους εδώ στην Ελλάδα, για να τελειώσει προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Συλλόγου polentaspark.gr., ώστε να πληροφορηθούν τους όρους του διαγωνισμού και επιπλέον ότι άλλο πληροφοριακό υλικό τους ενδιαφέρει για τον διαγωνισμό.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηλίας Ποντικάκης επεσήμανε τα εξής: “Ως Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Συλλόγου, έχει την έγκριση του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων και πρέπει να πείσουμε συναδέλφους μας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ούτως ώστε να φανεί και η συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία. Να περάσουμε στα παιδιά μας μηνύματα μέσα από δράσεις των σχολειών μας για υγιείς συμπεριφορές, για ανάληψη ευθύνης είτε είμαστε οδηγοί είτε είμαστε πεζοί γιατί και ως πεζοί έχουμε ευθύνη ούτως ώστε μέσα από τα παιδιά να περάσει το μήνυμα στην οικογένεια και τη γειτονιά…”.

P1270327wtmk

P1270336wtmk

Χανιώτικα νέα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 σελίδα 8.

08-20130928

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com