Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

Πλώρη για την Αθήνα στο παναγροτικό συλλαλητήριο έβαλαν και οι αγρότες της Κρήτης…

“Πλώρη” για την Αθήνα έβαλαν χθες αγρότες και από τα Χανιά, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στη φορολόγηση  αγροτεμαχίων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Σύνταγμα.

Μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων “Η Ενότητα” επιβιβάστηκαν χθες το βράδυ στο πλοίο της γραμμής Σούδα – Πειραιάς προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση διεκδικώντας, όπως έγραφε και το πανό τους “γη και ελευθερία”. Απ’ όλη την Κρήτη μετέβησαν στην Αθήνα εκατοντάδες αγρότες.
Μιλώντας χθες βράδυ στα “Χ.Ν.”, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων Γιώργος Μπικάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οπως ξέρετε οι αγρότες δέχονται άγρια φορολόγηση και αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση θα είναι η ταφόπλακα του αγροτικού κόσμου. Καλούμε όλους τους βουλευτές της Κρήτης και όλης της Ελλάδας να μην ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, διότι ο αγροτικός κόσμος δεν θα υπάρχει καθόλου».
Αντιπροσωπία από τον Δήμο Πλατανιά, αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Γεώργιο Καλαϊτζάκη, τον εντεταλμένο  δημοτικό σύμβουλο Ηλία Χαλακατεβάκη και τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Αλκιβιάδη Πενταράκη, συμμετέχει στην ομάδα των αγροτών που μετέβησαν στην Αθήνα για την κινητοποίηση διαμαρτυρίας των αγροτών – παραγωγών που καταγγέλλουν και τάσσονται “κατά” της  επιβολής του νέου ειδικού φόρου στην αγροτική γη.

ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσαν χθες, «συμμετέχουν και στηρίζουν ομόφωνα τον αγώνα των αγροτών κατά της φορολόγησης της αγροτικής γης, θέμα που συζητείται (σήμερα) στη Βουλή των Ελλήνων. Η Περιφέρεια Κρήτης συντάσσεται στο δίκαιο αίτημα των αγροτών και θα εκπροσωπηθεί στη συγκέντρωσή τους έξω από τη Βουλή στην Πλ. Συντάγματος από την αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας Θεανώ Βρέντζου και τον περιφερειακό σύμβουλο Μανόλη Χνάρη».
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών και είχε εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στη συνεδρίασή του στις 31 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο καλώντας την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το σχέδιο νόμου.
Συγκεκριμένα, στο ομόφωνο ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στις 31 Οκτωβρίου αναφερόταν:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης κατά τη συνεδρίαση του σήμερα, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 2 μ.μ., στην αίθουσα συσκέψεων “Γιάννης Παπατζανής” στον χώρο του ΒΙΟ.ΠΑ. Ρεθύμνου, περιοχή Αγίας Τριάδας, αποφάσισε ομόφωνα για την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
1. Το Π.Σ. Κρήτης, αφού έλαβε υπόψη του το σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, επισημαίνει ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα:
α. Ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία την οποία φορολογεί από το πρώτο τετραγωνικό.
β.  Ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες.
γ. Δεν προβλέπει αφορολόγητο όριο με κοινωνικά, δημογραφικά, οικονομικά και αναπτυξιακά κριτήρια.
δ. Μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (χαράτσι), χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίζει το υφιστάμενο χρηματοδοτικό κενό, γιατί κανείς Έλληνας, πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων, δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που του επιβάλλονται.
2. Ο Πρωτογενής Τομέας αποτελεί μαζί με τον Τουρισμό, τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Κρήτης και της Χώρας, έτσι η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο και δεν υπηρετεί τον στόχο αυτό.
Το Π.Σ. Κρήτης καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το σχέδιο νόμου, γιατί δεν υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της χώρας, αλλά τα συμφέροντα των δανειστών».

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Ψήφισμα, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με το οποίο εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του «στον δίκαιο αγώνα των αγροτών – παραγωγών, που καταγγέλλουν την επιβολή του νέου ειδικού φόρου στην αγροτική γη».
Στο ψήφισμα αναφέρεται:
«1. Η γη αποτελεί παραγωγικό εργαλείο και η κατοχή της συνιστά εισόδημα μόνο στην περίπτωση, που γίνεται αντικείμενο αγοραπωλησίας ή ενοικιάσεως. Ως εκ τούτου η επιχειρούμενη ισοπεδωτική φορολόγηση ανεξαρτήτου της αξίας της, του είδους της καλλιέργειας, της αποδοτικότητάς της και του παραγόμενου εισοδήματος, που αποφέρει -το οποίο ήδη φορολογείται- αποτελεί μια νέα οδυνηρή εξέλιξη,  που θέτει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα,  καταδικάζει τους μικρομεσαίους αγρότες παραγωγούς στον αφανισμό και την εξαθλίωση, λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας ενασχόλησης της νεολαίας με τον πρωτογενή τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή, τις εξαγωγές και την αύξηση του εθνικού προϊόντος.
2. Είναι βέβαιο ότι η επιχειρούμενη φορολόγηση της αγροτικής γης θα οδηγήσει σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο το σύνολο των Ελλήνων αγροτών – παραγωγών, που εύλογα απορούν γιατί καλείται σήμερα ο αγροτικός τομέας να αναλάβει ένα τέτοιο φορολογικό βάρος.
3. Ζητούμε να φορολογηθούν τα εισοδήματα και όχι η γη, που αποτελεί παραγωγικό εργαλείο, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας μας σε περαιτέρω αφανισμό.
4. Καταδικάζουμε την ψήφιση του νέου ισοπεδωτικού μέτρου ως καταστροφικό για τον αγροτικό κόσμο και τους παραγωγούς της χώρας και τασσόμαστε στο πλευρό των αγροτών – παραγωγών, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις τους».

Καταγγελία Α.Σ. Αρμένων

Ο Αγροτικός Σύλλογος πρώην Δήμου Αρμένων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την κυβέρνηση «για την καθημερινή χειροτέρευση της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης». Ζητά «πλήρη κάλυψη του Κ.Υ. Βάμου και των περιφερειακών ιατρείων με όλο το απαραίτητο προσωπικό -γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί υπάλληλοι- με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και σταθερή εργασία και όχι να εξουθενώνονται. Κάλυψη με όλο τον σύγχρονο αναγκαίο εξοπλισμό» κ.ά.

SONY DSC

 

 

Το βίντεο με την αναχώρηση των αγροτών από το λιμάνι της Σούδας θα το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://eparxiakofos.gr/anachorisi-agroton-apo-ti-souda-gia-tin-athina/  

 

 

07-20131220

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com