Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΙΓΙΝΑ- ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ – ΚΙΣΑΜΟΣ – ΧΑΝΙΑ: Ναυτική αποστολή με καγιάκ για την «Πίστη» «Και στην Κίσαμο θερμή υποδοχή»

 

 

 

Οι κωπηλάτες εισέρχονται στο λιμανάκι των Αντικυθήρων

Μέλη της ομάδας “South Evian Gulf Team” συμμετέχουν σε μια αποστολή με καγιάκ από το Πέραμα του Πειραιά κωπηλατώντας με ενδιάμεσες στάσεις έχοντας τελικό προορισμό τα Χανιά. Σκοπό τους είναι να βοηθήσουν τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με καρκίνο «Η Πίστη».

Η αποστολή με τρεις έμπειρους κωπηλάτες ξεκίνησε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 με στάσεις σε Αίγινα – Πόρο – Ερμιόνη – Σπέτσες – Κυπαρίσσι – Μονεμβάσια – Βελανίδια – Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα για να φτάσει στις 3 μ.μ. της Παρασκευής στην Γραμβούσα και το Σάββατο το μεσημέρι στο Καστέλι Κισάμου όπου τους έτυχε θερμή υποδοχή από τον Δήμο Κισάμου. Η αποστολή θα τερματίσει σήμερα το απόγευμα στο Παλιό Λιμάνι στα Χανιά, που θα βρίσκεται και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Βλάχος. Ένα ταξίδι 270 ναυτικών μιλίων αφιερωμένο στο Σύλλογο «Η Πίστη» που φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια. Μιλώντας μας τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΙΣΤΗ» κ. Χρήστος Βλάχος, είπε: “Μια τολμηρή, λοιπόν, αποστολή με κωπηλασία για τα παιδιά του Συλλόγου «Πίστη», έναν Σύλλογο που ιδρύθηκε το 1993 από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και το μέλλον με πίστη. Μέσα από τη λειτουργία της η «Πίστη», επιδιώκει μεταξύ άλλων την ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών με παιδί που πάσχει από καρκίνο, καθώς και την υποστήριξη του έργου των ιατρών, νοσηλευτριών και του λοιπού προσωπικού των αιματολογικών, ογκολογικών, κλινικών και της μονάδος μεταμόσχευσης μυελού των οστών”, αναφέροντας ένα οικογενειακό περιστατικό το οποίο είχε αίσιο τέλος, επισημαίνοντας τα εξής: “Μετά την περιπέτεια της υγείας της κόρης μου ορκίστηκα να βοηθήσω πολλά νεοπαθούντα παιδιά και τα κατάφερα. Σήμερα εκτός από ευτυχής πατέρας αφού η κόρη μου είναι πλέον υγιής είμαι πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές παθήσεις. Η συγκεκριμένη αποστολή γίνεται για να εορτάσουμε τα 20 χρόνια παρουσίας και δράσης του Συλλόγου μας αλλά και για να μάθει η κοινή γνώμη ότι πρέπει να συμμετέχει σε αιμοδοσίες, και να γίνουν δότες αιμοπεταλίων καθώς επίσης και μυελού οστών” υπογράμμισε ο κ. Βλάχος για να καταλήξει ότι η επόμενη εβδομάδα είναι αφιερωμένη ως Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά της Λευχαιμίας και ο Σύλλογος έχει ανάγκη από οικονομική βοήθεια. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Σύλλογό μας είναι: 210 7488961  –   210 7486880. Περισσότερα στην ιστοσελίδας μας: www.pisti.gr

 
Για την προ ενημέρωση της συγκεκριμένης ναυτικής αποστολής εκφράζουμε εγκάρδιες ευχαριστίες τόσο στον διευθυντή της ηλεκτρονικής εφημερίδας “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” Νίκο Τζιγκουνάκη όσο και στη ραδιοφωνική παραγωγό Γεωργία Θεοχαρίδου από τη Θεσσαλονίκη.

Κάνετε κλικ εδώ να δείτε το θέμα σε βίντεο στην ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Περισσότερα για τη Γεωργία Θεοχαρίδου θα δείτε κάνοντας κλικ εδώ:

 
Δήλωση Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη

Η Κίσαμος  με αισθήματα χαράς   υποδέχεται σήμερα Σάββατο  την ομάδα των κωπηλατών που ξεκίνησαν από τον Πειραιά, κάνοντας με Καγιάκ τη διαδρομή μέχρι τα Χανιά και με ενδιάμεσο σταθμό την Κίσαμο. Ο σκοπός του ταξιδιού  αυτού είναι ιερός γιατί είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Γονέων παιδιών με καρκίνο « Η ΠΙΣΤΗ». Που πρέπει το έργο του να διαδοθεί  και να στηριχθεί  με κάθε μέσο.  Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε και την Κίσαμο σαν ένα σταθμό της πορείας σας μέχρι τα Χανιά. Ο ερχομός σας στην Κίσαμο θα έχει την ανάλογη απήχηση  στους κατοίκους του δήμου μας, που είναι ευαίσθητοι απέναντι στο συνάνθρωπο και τους πάσχοντες και εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους  σε κάθε περίπτωση. Συγχαίρουμε, τον Κώστα Μανατάκη, και το Στέφανο Βαρβάλα καθώς και τους συνοδούς του σκάφους  το Χρήστο Φλεβοτόμο και τον Ορφέα Καλαφάτη.

Δήλωση Αντιδημάρχου  Μιχάλη Μουντάκη

Ο Δήμος Κισάμου, εκφράζοντας τα φιλόξενα αισθήματα όλων των κατοίκων της Κισάμου, υποδέχεται σήμερα   τα μέλη της  αποστολής  που πραγματοποιούν το Διάπλου, Πειραιάς – Χανιά  για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων παιδιών με καρκίνο  “Η ΠΙΣΤΗ”.

Η προσπάθειά  αυτή είναι αξιόλογη γιατί δίνετε παρηγοριά και ελπίδα στα παιδιά και τις οικογένειες τους που πάσχουν από καρκίνο.  Μέσα από τη διαδρομή σας αυτή, δίνετε ακόμη  μαθήματα θέλησης και προσωπικής αντοχής γιατί κάνετε ένα αγώνα χωρίς ιδιοτέλεια και παράλληλα διαδίδετε και το Καγιάκ σαν άθλημα για τη νεολαία μας και κυρίως ενισχύεται το έργο του Συλλόγου “ΠΙΣΤΗ”.

Ο Δήμος  Κισάμου στηρίζει τον αγώνα σας και σας καλωσορίζει  Χίλια καλώς ορίσατε στην Κίσαμο.

 


Εκ μέρους του Δήμου Κισάμου τους κωπηλάτες υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μουντάκης, η Δημοτική Σύμβουλος Μάντυ Βαρουχάκη και ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Κισάμου, Μιχάλης Θεοδωρογλάκης.


Οι κωπηλάτες φτάνουν στην παραλία  του Μαύρου Μόλου στο Καστέλι.

Ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Μυλωνάκης δίνει αναμνηστικά δώρα στην αποστολή.

 


Μετά  την άφιξη του προέδρου Χρήστου Βλάχου σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σούδας ακολούθησε κέρασμα με καφέ και μπουγάτσα Χανίων στο κέντρο της όμορφης πόλης μας.

 

Χανιώτικα νέα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 σελίδα 11

 

 

 

Και στα Χανιά εντυπωσιακή υποδοχή

 
Αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λειψάκη υποδέχτηκαν σήμερα το απόγευμα μαζί με αρκετό κόσμο στο παλιό λιμάνι τους κωπηλάτες προερχόμενους από την Κίσαμο με ενδιάμεσες στάσεις στο Κολυμπάρι και τον Πλατανιά. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε αύριο στα Χανιώτικα νέα.

 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com