Δευτέρα , 27 Μάϊος 2024

Πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης στα Χανιά με αγγλομαθείς ποδηλάτες αστυνομικούς

SONY DSC

Μεταξύ των πόλεων που επιλέχθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. να κυκλοφορήσουν αγγλομαθείς ποδηλάτες αστυνομικοί είναι και τα Χανιά. Πρόκειται βέβαια για ένα μέτρο που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν με επιτυχία στην πόλη μας και εφαρμόζεται ξανά με περισσότερους ποδηλάτες.

Για τους αστυνομικούς που επιλέγηκαν μας μίλησαν χθες το μεσημέρι  στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Εμμανουήλ Γεωργιακάκης.

SONY DSC

«Ξεκίνησαν από προχθές στα Χανιά οι περιπολίες ανδρών  αστυνομικών με ποδήλατα. Η συγκεκριμένη δράση εφαρμόζεται πιλοτικά με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων μ’ εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων», υπογράμμισε ο κ. Καραμαλάκης για να επισημάνει ότι « αποστολή της συγκεκριμένης ομάδας είναι  η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών της πόλης παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος», για να καταλήξει τονίζοντας ότι «ο επιπλέον στόχος μας είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας μέσω της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας για άμεση ανταπόκριση και διαχείριση διαφόρων περιστατικών ήπιου χαρακτήρα».

SONY DSC

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων κ. Εμμανουήλ Γεωργιακάκης αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του εγχειρήματος ως πιλοτικό πρόγραμμα με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα υπογραμμίζοντας τα εξής: « Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων στα πλαίσια εφαρμογής της νέας αντί εγκληματικής πολιτικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με σκοπό την ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών της χώρας μας, την αναβάθμιση των μεθόδων αλλά  και την ικανότητα της Αστυνομίας ν’ ανταποκρίνεται στις απαιτούμενες ανάγκες εφαρμόζει πιλοτικά στα Χανιά τη δράση της αστυνόμευσης με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «για τον σκοπό αυτό το σύνολο των αστυνομικών που επιλέχθηκαν να στελεχώσουν αυτή τη δράση είναι αγγλομαθείς και εκπαιδεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε θέματα τουριστικής νομοθεσίας, ελέγχου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και τις βασικές διατάξεις του Κ.Ο.Κ. Σκοπός και στόχος μας είναι τα θετικά αποτελέσματα από την εφαρμογή αυτής της δράσης η οποία θα εφαρμόζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Γιάννης Η. Κάκανος   

SONY DSC

KAKANOS_AYTOKOLLHTA

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com