Κυριακή , 16 Ιούνιος 2024

Περισσότερο νοικοκύρεμα και ανάδειξη της παραλίας του Βλητέ Σούδας

Η πανέμορφη αμμώδης παραλία του Βλητέ με αρκετό πλάτος και μήκος πεταλοειδούς σχήματος αρχίζει από την εκβολή του ποταμού Μορώνη στην Κάτω Σούδα και τελειώνει στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εμποροπλοιάρχων. 

Και παρά του ότι η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι όσο θα έπρεπε προσβάσιμη, αποκτά  συνεχώς όλο και περισσότερους φίλους οι οποίοι την επισκέπτονται για περπάτημα ή για κολύμπι, ακόμα και την χειμερινή περίοδο. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι οι παλιοί εθελοντές φίλοι της παραλίας έχουν νοικοκυρέψει ένα μέρος στα βορειοανατολικά της, κάτω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Εμποροπλοιάρχων περνώντας ευχάριστα μαζί πολλούς άλλους φίλους τις ελεύθερες  ώρες τους με ορισμένες εξ αυτών να είναι και στο σούρουπο αφού έχουν φροντίσει να υπάρχει φως με αυτοσχέδια ηλιακά φωτιστικά σώματα. 

Στο νοικοκύρεμα της παραλίας και στο τακτικό καθάρισμα της, όπως μας είπαν τα δύο αδέρφια Γιάννης και Κώστας Φωκάς με άλλους εθελοντές, “έχει συνδράμει τόσο η πρώην όσο και η νέα δημοτική Αρχή αλλά χρειάζεται περισσότερη πρόσβαση και υπάρχουν περιοχές που χρειάζονται την επέμβαση της Δημοτικής Αρχής”.  

Ηλίας Ι. Κάκανος 

1.

1, 1-α, 1-β και 1-γ. Στο πλάι του κεντρικού δρόμου στο μέσον περίπου της παραλίας και μεταξύ δύο ταβερνών υπάρχει ένα ακαθάριστο τμήμα με ρυάκι και ένα τοιχίο που μπορούν να νοικοκυρευτούν ώστε να γίνει είσοδος – έξοδος λουομένων στην παραλία. 

2.

2, 2-α και 2-β. Η βόρεια πλευρά της παραλίας έχει νοικοκυρευτεί από παλιούς και νέους εθελοντές με την συμβολή και της δημοτικής Αρχής και είναι το μόνο σημείο που μπορούν να σταθμεύσουν οχήματα στον ευρύχωρο χώρο της πλατείας εξωτερικά της Σχολής Εμποροπλοιάρχων. 

 

3.

3, 3-α, 3-β, 3-γ και 3-δ. Το νότιο τμήμα της παραλίας από την παρόχθια εκβολή του ποταμού Μορώνη το οποίο  στερείται χώρου στάθμευσης εκεί ή παράπλευρα που υπάρχουν οι πινακίδες του Κ.Ο.Κ. ότι απαγορεύεται η συνέχεια με όχημα μέχρι την παραλία.

4 και 4-α. Στον εξωτερικό χώρο του Συμμαχικού νεκροταφείου απαγορεύεται η στάθμευση όπως και η δίοδος του δρόμου προς την παραλία.

Ένας άγνωστος για πολλούς χωματόδρομος μετά τις ταβέρνες στη στροφή του δρόμου οδηγεί στην παραλία και χρειάζεται επεμβάσεις νοικοκυρέματος και ανάδειξής του.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com