Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Περί παρόδων ο λόγος!


Ένα διαχρονικό πρόβλημα της πόλης μας αποτελούν οι πάροδοι οδών οι οποίοι στην πλειοψηφία τους παραμένουν με παλιές πινακίδες και αριθμούς διψήφιους. Πάροδος όμως θεωρείται ένας μικρός αδιέξοδος δρόμος, ενώ οδός μια μεγάλη σε μήκος απόσταση δρόμου με διασταυρώσεις ή μεταξύ άλλων παράλληλων δρόμων.

Στα Χανιά όπως και σε άλλες πόλεις εκτός από τις νέες ονομασίες που δίνονται αρκετοί οδοί μετονομάζονται. Για κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται δεν αρκεί η τοποθέτηση πινακίδων ή αντικατάσταση τους μόνο. Επιβάλλεται να γίνουν και άλλες ενέργειες οι οποίες για πολλές περιπτώσεις δεν έγιναν. Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν σήμερα οδοί που παλαιότερα ήταν  πάροδοι  και άλλοι που παραμένουν πάροδοι αλλά έχουν μεγάλους αριθμούς οι λιγοστές οικίες που τις περιβάλλουν. Ενδεικτικά παραθέτουμε αυτές τις φωτογραφίες που αφορούν μία πάροδο στην οδό Βρυσών  με μία πολυκατοικία η οποία έχει αριθμό 66 σύμφωνα με την απαρχαιωμένη πινακίδα της και μία άλλη πάροδο επί της οδού Αλεξάνδρου Παναγούλη που έχει αριθμό 49Β. Αμφοτέρων των παρόδων το μήκος δεν υπερβαίνει τα 70 μέτρα. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com