Σάββατο , 2 Δεκ 2023

Περί εκλογών για την αυτοδιοίκηση ο λόγος

Οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση όπως έδειξαν οι εξελίξεις θα πραγματοποιηθούν με τη νέα νομοθεσία που φέρει την ονομασία “Κλεισθένης”, ιστορικό επώνυμο Αθηναίου πολιτικού του 6ου μ.Χ. αιώνα που έθεσε τις βάσεις για τη δημοκρατική μεταρρύθμιση της Αθήνας.

Εκείνος, όμως, ήταν ένας σοφός άνθρωπος, τολμηρός και καινοτόμος για την εποχή του. Σήμερα δεν υπάρχουν φωτεινοί πνευματικοί φάροι όπως στην Αρχαία Ελλάδα.

Οι νεοέλληνες πολιτικοί και οι λοιποί παράγοντες της δημόσιας ζωής έχουν συμβιβαστεί με την διαχρονική ανευθυνότητα προς όφελος περισσότερο των προσωπικών τους συμφερόντων.

Και το “κακό” δυστυχώς, συνεχίζεται με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών που αθετούν τις προεκλογικές υποσχέσεις για μια καλύτερη Ελλάδα.

Στα Χανιά τώρα με την διεκδίκηση του Δήμου Χανίων ακούσθηκαν πάνω από δέκα υποψήφιοι, αλλά όσο πλησιάζει ο καιρός, προφανώς θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός τους με συγχωνεύσεις ή και παραιτήσεις. Η αρχή ήδη έγινε με τον Μανώλη Κεμεσίδη που προσχώρησε στον συνδυασμό του Άρη Παπαδογιάννη.

Η επιθυμία, όμως, διεκδίκησης της καρέκλας του δημάρχου με τόσο πολλούς συνδυασμούς αποτελούν κατά τη γνώμη μας μεγάλο λάθος και αυτό επειδή σε όλους συμμετέχουν και ιδιαίτερα άξια πρόσωπα.

Οι Χανιώτες είναι προβληματισμένοι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αιτία που ενδεχομένως να προκαλέσει αντίστοιχους διχασμούς σε οικογένειες και φιλίες. Και όλα αυτά για μια νομοθεσία που είναι χειρότερη της προηγούμενης με την ονομασία “Καλλικράτης” σπουδαίου αρχιτέκτονα του 5ου π.Χ. αιώνα κι ενός εκ των δύο αρχιτεκτόνων του Παρθενώνα.

Όσο ακόμα είναι νωρίς ας προβληματιστούν οι δημότες των Χανίων με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για να διατηρηθούν πάνω απ’ όλα καλές σχέσεις μεταξύ οικογενειών και φίλων.

Μόνο έτσι θα υποχρεωθούν ορισμένοι εκ των υποψηφίων διεκδικητών της “καρέκλας του δημάρχου” ν’ αλλάξουν γνώμη ή να συγχωνευθούν σε άλλους συνδυασμούς για το καλό της δημοτικής περιφέρειας του Δήμου Χανίων.

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com