Ανακοίνωση

Περί διπλών συνεχόμενων διαγραμμίσεων ο λόγος!

image0002

Οι διαγραμμίσεις γίνονται για να διευκολύνουν και να προστατεύουν πεζούς και αυτοκινητιστές και όχι για να στρέφουν στην παρανομία τους οδηγούς ή να τους υποχρεώνουν να διανύουν, επί πλέον αρκετά χιλιόμετρα χωρίς λόγο.

Οι δρόμοι, λοιπόν, σε κατοικημένες περιοχές που έχουν διπλή συνεχόμενη διαχωριστική γραμμή έχει την έννοια φυσικού τοίχους, που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να τον διαβεί.  Απαγορεύουν, λοιπόν, στους οδηγούς να παραβιάζουν διπλές διαγραμμίσεις στο προσπέρασμα και σε κάθε επιθυμία αυτοκινητιστή να εισέλθει σε αυλή οικίας ή σε παρακείμενη αυλή καταστήματος  ή και κάθετη οδό. Για παράδειγμα οι οδηγοί στο πρατήριο υγρών καυσίμων της φωτογραφίας στην περιοχή Παρηγοριάς που κατευθύνονται από Χανιά προς Κίσαμο έχουν νόμιμα το δικαίωμα να εισέλθουν και να εφοδιαστούν με καύσιμα. Οι ερχόμενοι από Κίσαμο δεν μπορούν γιατί υπάρχει το απαγορευτικό της διπλής συνεχόμενης διαγράμμισης. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και για τους οδηγούς οι οποίοι αφού εφοδιάσουν τα οχήματά τους με καύσιμα και θέλουν να επιστρέψουν στα Χανιά, απαγορεύεται. Βέβαια για τους περισσότερους Έλληνες οδηγούς, δεν τρέχει τίποτα, επειδή γίνονται ετσιθελικά παραβάτες του Κ.Ο.Κ. Δεν συμβαίνει, όμως το ίδιο με τους ξένους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται άδικα διανύοντας πολλά χιλιόμετρα. Ευελπιστούμε ότι θ’ αντιληφθούν οι αρμόδιοι αυτό το λάθος του Κ.Ο.Κ.!!! 

image0001

2 σχόλια

  1. Λυπηθείτε μας. Πόσους νεκρούς θέλετε να θρηνήσουμε στην άσφαλτο ακόμα? είναι αμέσως μετά προς στροφή σε σημείο που δεν υπάρχει ορατότητα. Είναι σίγουρο ότι αν γίνει διακεκομμένη εκεί η γραμμή θα γίνονται συνέχεια τροχαία.

    • Ιωάννης Κάκανος

      Αγαπητέ κ. Αντώνη. Με σεβασμό στη άποψη σας θέλω να μου πείτε ποια είναι αυτή η στροφή και αν είναι κατοικημένη η περιοχή. Αν οι οδηγοί προσέχουν και οδηγούν χωρίς να έχουν καταναλώσει αλκοόλ και με μικρή ταχύτητα σε στροφές και κρατούν αποστάσεις δεν θα γίνονται ατυχήματα.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com