Δευτέρα , 15 Απρίλιος 2024

Παρουσιάστηκε το βιβλίο με τίτλο: “Το Σέλινο στη Μάχη της Κρήτης Κατοχή – Αντίσταση”

Ιστορικά ντοκουμέντα που διαδραματίστηκαν την περίοδο της Κατοχής σε όλη την επαρχία Σελίνου, συγκεντρώθηκαν επιμελώς από τον καταξιωμένο γιατρό Ευτύχη Λαμπουσάκη στο νέο πνευματικό του πόνημα το οποίο αποτελεί το 5ο κατά σειρά και που παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου παρουσία πολιτικών Αρχών και αρκετού κόσμου,  με την πλειοψηφία του να είναι από την πρώην επαρχία Σελίνου.  

Για το νέο βιβλίο του ο κ. Λαμπουσάκης δήλωσε τα εξής: “ Το νέο μου βιβλίο όπως και τα προηγούμενα τέσσερα αναφέρονται αποκλειστικά στην πρώην επαρχία Σελίνου που είναι και η γενέτειρα μου. Στο συγκεκριμένο βιβλίο που φέρει τον τίτλο “Το Σέλινο στη Μάχη της Κρήτης Κατοχή – Αντίσταση”, περικλείει ιστορικά θέματα από την 1η Μαΐου του 1941 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου του 1944 που οι Γερμανοί εγκατέλειψαν το Σέλινο. Περιέχει 21 κεφάλαια με χρονική σειρά για το τι έγινε κάθε μήνα και σκοπός του βιβλίου είναι να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη του τόπου που γεννήθηκα. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τον φιλόλογο Γεώργιο Λουπάση και από τον γιατρό Γρηγόρη Γεωργουδάκη που είναι και ποιητής”. 

Ηλίας Ι. Κάκανος  

 

………………………………………………………………………………………………………….

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com