Κυριακή , 21 Απρίλιος 2024

Παρουσιάστηκε από τον Π.Σ. «Ψηλάφι» το νέο ημερολόγιο για το 2018

 

Με αρκετό κόσμο και εκπροσώπους φορέων, συλλόγων, αυτοδιοίκησης  και φίλους του Σελίνου παρουσιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Χανίων το ημερολόγιο τοίχου 2018 από τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικού Σελίνου «Το Ψηλάφι».

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν οι δήμαρχοι Χανίων και Καντάνου Σελίνου κ. Τάσος Βάμβουκας και Αντώνιος Περάκης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Σελίνου κ. Λουκάς Μπασιάς και η παλιά δασκάλα Ναυσικά Πολάκη Περιβολάκη της οποίας ο μακαριστός σύζυγός της, δάσκαλος και αυτός καταγόταν από το Σέλινο.  

Για το ημερολόγιο του οποίου τις σελίδες κοσμούν θαυμάσιες ιστορικές φωτογραφίες και όμορφα τοπία της άλλοτε μεγάλης σε πληθυσμό επαρχίας του νομού μας αναφέρθηκαν με ομιλίες τους ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Ευτυύχιος Πενταράκης και οι παλιοί δάσκαλοι Σταμάτης Αποστολάκης και Δημήτριος Σειραδάκης.

Νέος πρόεδρος είναι ο κ. Ευτύχιος Πενταράκης που μας είπε: «Ανέλαβα την διοίκηση του Συλλόγου με τις εκλογές που κάναμε το Καλοκαίρι και συνεχίζουμε στα βήματα προόδου και σεβασμού στην παράδοση των προηγούμενων. Ξεκινάμε τις δράσεις μας για το 2018 με αυτό το ημερολόγιο και θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα δράσεις».  

«Στις σελίδες του ημερολογίου που έχει εκδώσει ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Ψηλάφι” έχοντας μια σπουδαία δραστηριότητα και στο ριζίτικο και στην προβολή της ιστορίας και των αξιοθέατων της επαρχίας», υπογραμμίζει ο κ. Αποστολάκης «συμπεριλαμβάνονται και τρία ηρώα που είναι της Αγίας Ειρήνης, της πρώην Κοινότητας Καμπανού και των σκοτωμένων ανατολικοσελινιωτών στο Νταχάου που αποκαλύψαμε το 1990 στη Μονή πηγαίνοντας για το Λειβαδά».

Ο κ. Δήμητριος Σειραδάκης, παλιός δάσκαλος και αυτός από το Ανατολικό Σέλινο επεσήμανε ότι « μόλις έπιασα το ημερολόγιο στα χέρια μου και το ξεφύλλισα χάρηκα με την επιμέλεια του. Ευχαριστώ λοιπόν, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ψηλάφι” που είναι η αφορμή να θυμηθούμε την ιστορία του τόπου μας».   

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την παρουσίαση του ημερολογίου

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

 P1050406wtmk

P1050390wtmk P1050395wtmk P1050405wtmk

P1050411wtmk

P1050413wtmk

P1050410wtmk

P1050416wtmk P1050422wtmk

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com