Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Παρηγοριά οι λαϊκές αγορές για τους καταναλωτές στα Χανιά

1

Παρηγοριά στις λαϊκές αγορές βρίσκουν οι καταναλωτές στα Χανιά, καθώς εν μέσω περικοπών και αυξημένων υποχρεώσεων προσπαθούν να αγοράσουν ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές. Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί επιδίδονται σ’ έναν καθημερινό αγώνα για το μεροκάματο.

 Στη λαϊκή αγορά της οδού Εφέδρων Πολεμιστών βρεθήκαμε χθες καταγράφοντας απόψεις από καταναλωτές αλλά και εμπόρους – παραγωγούς με κοινή διαπίστωση να αποτελεί ότι το οικονομικό πρόβλημα απασχολεί και τις δύο… πλευρές των πάγκων. οι οποίοι ο καθένας από την πλευρά του δήλωσε πως βλέπει την κατάσταση τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση που πλήττει τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και όλους τους εμπλεκόμενους είτε ως παραγωγούς είτε ως εμπόρους στις λαϊκές αγορές.

Εν τω μεταξύ μια θέση στα ξενοδοχεία του νησιού αναζητούν τα κρητικά προϊόντα, ώστε να τα γνωρίζουν οι ξένοι επισκέπτες και να δημιουργηθούν νέες εξαγωγικές προοπτικές. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος του 7ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων το οποίο διοργανώνεται το Σάββατο στο Ηράκλειο από τα τέσσερα Επιμελητήρια του νησιού.

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  

3

2

Στιγμιότυπα από την λαϊκή αγορά 

5

Ανδρέας Τσεπίσης, καταναλωτής: «Στα Παχιανά μένω και η λαϊκή εδώ με εξυπηρετεί περισσότερο από άλλα σημεία. Ψωνίζω τακτικά και είμαι ευχαριστημένος τόσο από τους παραγωγούς όσο και από τους εμπόρους. Βρίσκουμε ότι θέλουμε σε ποιότητα, ποσότητα και πάντα με τιμές που συμφέρουν την τσέπη μας». 

6

Στέλιος Πετράκης, καταναλωτής: «Όταν η λαϊκή είναι όπως σήμερα στην περιοχή μου, έρχομαι. Βλέπω ικανοποιητικές τιμές στα κηπευτικά και γενικά στα προς πώληση είδη στην πλευρά των παραγωγών αλλά όχι από όλους, γιατί έχουν μπει και άλλοι που δεν είναι παραγωγοί.   Στα είδη ρουχισμού τώρα οι τιμές ποικίλλουν και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». 

7

Γεώργιος Ζουριδάκης παραγωγός: «Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και με έλλειψη χρημάτων έχουμε στάση εμπορίου. Δυσκολευόμαστε κι εμείς, λοιπόν, να βγάλουμε το μεροκάματο αλλά αγωνιζόμαστε. Έρχομαι από την Παλαιόχωρα με εκλεκτά προϊόντα παραγωγής μου και με τιμές πολύ χαμηλές».

8

Δημήτριος Τσιμπλάκης, καταναλωτής: « Υπάρχει ποιότητα αλλά οι τιμές σε ορισμένα είδη είναι ακριβές ειδικά τις πρώτες ώρες. Πάντως σε γενικές γραμμές συμφέρει η λαϊκή αγορά». 

  9

Χρήστος Στυλιανουδάκης, παραγωγός από τα Μεσκλά: «Τα τελευταία χρόνια δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μεροκάματο στη λαϊκή, αλλά ευτυχώς που φέτος πήγε καλά το λάδι κι έτσι βοηθηθήκαμε όλοι οι αγρότες».

10

Μαρία Τζανεράκη, έμπορος από τα Κεραμιά: « Φέρνω από την Καστοριά όσπρια και ξηρούς καρπούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας και νόστιμη σταφίδα από το Ηράκλειο. Πουλάω φθηνά, έχω άριστη ποιότητα σε όλα τα είδη και βγάζω το μεροκάματο μου γιατί με εμπιστεύονται οι πελάτες μας».

11

Αθανάσιος Χατζής, καταναλωτής: Είμαι συνταξιούχος δημοσίου και με τις αδικαιολόγητες  περικοπές που μας έχουν κάνει στις συντάξεις, οι λαϊκές αγορές αποτελούν ανακούφιση. Βρίσκουμε ποιότητα και πολύ καλές τιμές».

12

Ειρήνη Κατάκη, καταναλωτής: « Είμαι τακτική στην λαϊκή αγορά γιατί βρίσκω ότι θέλω και σε καλή τιμή».

13

Μαρία Κωνστανταράκη, καταναλωτής: «Στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης έρχομαι πάντα γιατί μένω κοντά και είμαι ευχαριστημένη με τις τιμές που βρίσκω στα είδη εμπορίου αλλά και στα τρόφιμα ορισμένες ώρες». 

14-α

Μανωλία Ανεζάκη, καταναλωτής: « Αν μας έλειπε  η λαϊκή αγορά με αυτή την κατάσταση, κακά τα χάλια μας. Βρίσκουμε ότι θέλουμε  σε καλές τιμές αλλά χρειάζεται και περπάτημα να συγκρίνεις…».

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com